• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Montmelo MotoGP: ΕΔ1
Στην κορυφή ο Valentino Rossi
Νέα 15/06/2018 - 13:12

Στα τελευταία λεπτά φόρεσε ένα καινούργιο σετ από μαλακά ελαστικά μπροστά και πίσω ο Valentino Rossi και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση.

 

Ο Ιταλός έκανε στο τελευταίο του γύρο 1:39.456 και άφησε πίσω του με αρκετά μεγάλη διαφορά τον Andrea Dovizioso (0.347’’).

 

Όμως ο Ιταλός της Ducati έκανε το χρόνο του με ένα χρησιμοποιημένο μαλακό μπροστά ελαστικό (αυτό είχαν οι περισσότεροι) κι ένα καινούργιο σκληρό πίσω.

 

Όπως και ο Rossi, έτσι και ο Dovi δούλεψε κυρίως με το μεσαίο πίσω αλλά στο τέλος έκανε τον καλό του χρόνο με τη σκληρή γόμα.

 

Τρίτος ήταν ο Jorge Lorenzo που δεν έβγαλε καθόλου το μεσαίο πίσω ελαστικό που έβαλε από την πρώτη στιγμή στη μοτοσυκλέτα του.

 

Ο νικητής του Mugello έκανε μ’ αυτό 4 εξόδους και με τον 18ο γύρο που είχε πάνω του αυτό το ελαστικό, έκανε το 1:39.804 που τον άφησε μόλις ένα χιλιοστό πίσω από τον Dovi!

 

Έτσι είχαμε τους τρεις πρώτους να κάνουν τους καλούς τους χρόνους ο καθένας με διαφορετική γόμα, πάνω στην καινούργια άσφαλτο της πίστας Montmelo.

 

Ο Marquez πήρε την 4η θέση αλλά ενώ μπήκε δυνατά στην αρχή με το μαλακό-μεσαίο, στο τέλος δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του φορώντας μεσαίο-μεσαίο.

 

Η Yamaha είναι ο κατασκευαστής με τις περισσότερες νίκες στην πίστα και οι οδηγοί της έδειξαν ότι το Montmelo τους ταιριάζει.

 

Στην 5η θέση ήταν ο Johann Zarco που ήταν επίσης δυνατός καθώς δεν άλλαξε ελαστικά καθόλου (μαλακό-μεσαίο) κι έκανε τον καλό του χρόνο στον 19ο γύρο.

 

Κατάφερε, μάλιστα, να είναι σχεδόν δυο δέκατα πιο γρήγορος από την άλλη Μ1, αυτή του Vinales που δεν έδειχνε από το πρωί να είναι σε καλή διάθεση.

 

Στη δεκάδα και οι Crutchlow-Rabat-Iannone-Miller, όλοι τους με τον αγαπημένο συνδυασμό των περισσοτέρων μέσα στην πίστα: μαλακό μπροστά - μεσαίο πίσω ελαστικό.

Επόμενο άρθρο »

Montmelo Moto2: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Montmelo Moto3: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα