• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δρόμος Ειρήνης 2018
Από την Αρχαία Ολυμπία στη Χιροσίμα με Honda CRF250 Rally
Νέα Αγοράς 12/06/2018 - 00:59

Δελτίο Τύπου


«Δρόμος Ειρήνης 2018», από την Αρχαία Ολυμπία στη Χιροσίμα με Honda CRF250 Rally

Ο δημοσιογράφος-φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης οδηγώντας μία Honda CRF250 Rally, χορηγία της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.- Επίσημος Εισαγωγέας- Διανομέας της Honda moto στην Ελλάδα, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη νέα ταξιδιωτική πρόκληση «Δρόμος Ειρήνης 2018» / Αρχαία Ολυμπία - Χιροσίμα. Πρόκειται για ένα διηπειρωτικό οδοιπορικό από την Ελλάδα στην Ιαπωνία, στο οποίο ο Έλληνας αναβάτης έχει επιφορτιστεί να μεταφέρει και να παραδώσει συμβολικά δώρα από τον Δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμη Κοτζά στον Δήμαρχο της Χιροσίμα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση των 73 χρόνων από τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα (6 Αυγούστου 1945).

Με αφετηρία το χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου της Αρχαίας Ολυμπίας και με την παρουσία των Δημοτικών Αρχών της πόλης, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου 2018 την διαδρομή του προς τη “Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου”, μεταφέροντας στις αποσκευές της μοτοσυκλέτας του δώρα Ειρήνης και Φιλίας, καθώς επίσης και ένα μήνυμα Αλληλεγγύης του Δημάρχου της Αρχαίας Ολυμπίας. Η κίνηση αυτή αποτελεί μία συμβολική κίνηση, η οποία αποδεικνύει περίτρανα πως η Ελλάδα, κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, ασπάζεται τα Ολυμπιακά ιδεώδη της Ειρήνης και της Φιλίας, που αποτελούν και την συνεκτική δύναμη των λαών της υφηλίου. Είναι γνωστό ότι η Αρχαία Ολυμπία διατηρεί τις τελευταίες δεκαετίες παραδοσιακά φιλικές σχέσεις με την Ιαπωνία. Ο τόπος γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων τελεί αδελφοποιημένη πόλη με την ιαπωνική πόλη Ιναζάβα, ενώ στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται το μνημείο του αείμνηστου Ιάπωνα φιλέλληνα πανεπιστημιακού καθηγητή Κεΐζι Κοκούμπου, όπου φυλάσσεται η τέφρα του.

Ο Κώστας Μητσάκης στην Αρχαία Ολυμπία
Ο Κώστας Μητσάκης στην Αρχαία Ολυμπία
Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κος. Ευθύμιος Κοτζάς παραδίδει στον Κώστα Μητσάκη την επιστολή για το Δήμαρχο της Χιροσίμα, εμπρός από το μνημείο του Ιάπωνα φιλέλληνα Κεΐζι Κοκούμπου που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Αρχαίας Ολυμπίας
Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κος. Ευθύμιος Κοτζάς παραδίδει στον Κώστα Μητσάκη την επιστολή για το Δήμαρχο της Χιροσίμα, εμπρός από το μνημείο του Ιάπωνα φιλέλληνα Κεΐζι Κοκούμπου που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Αρχαίας Ολυμπίας

Το συναρπαστικό ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη θα ολοκληρωθεί στις αρχές Αυγούστου με την παράδοση των συμβολικών δώρων στον Δήμαρχο της Χιροσίμα. Κατά την διάρκεια του οδοιπορικού θα διασχίσει οκτώ χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία-Σιβηρία, Μογγολία και Ιαπωνία), καλύπτοντας συνολικά 15.800 χλμ.

Ο Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμιος Κοτζάς, κατά τη διάρκεια της παράδοσης των δώρων και της επιστολής στον Κωνσταντίνο Μητσάκη μπροστά από το μνημείο του Κεΐζι Κοκούμπου δήλωσε: «…για συμβολικούς λογούς το ταξίδι του Κώστα Μητσάκη θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία καθώς η πόλη που θα τερματίσει το φετινό του οδοιπορικό θα είναι το Τόκυο της Ιαπωνίας, την πόλη που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020. Ο Δήμος από την πλευρά του επέλεξε να δώσει την αιγίδα σε αυτόν τον παγκόσμιο ταξιδευτή προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα της Ολυμπίας στη μαρτυρική Χιροσίμα, αλλά και στο Τόκυο. Το μήνυμα της ειρήνης, της συναδέλφωσης, των πανανθρώπινων αξιών και των Ολυμπιακών αγώνων. Ευχόμαστε από τη μεριά μας στον Κώστα Μητσάκη να είναι ο δρόμος καλός και να καταλήξει στον τελικό του προορισμό προκειμένου να μεταφέρει αυτό το σπουδαίο μήνυμα.»

O Κώστας Μητσάκης και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς εμπρός από το Δημαρχιακό Μέγαρο
O Κώστας Μητσάκης και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς εμπρός από το Δημαρχιακό Μέγαρο

Αμέσως μετά την παραλαβή των δώρων από τον Δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης δήλωσε: «Tο φετινό οδοιπορικό «Δρόμος Ειρήνης 2018», από την Αρχαία Ολυμπία στη Χιροσίμα με Honda CRF250 Rally, αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για μένα, καθώς μετά από 33 χρόνια ταξιδιών σε όλα τα σημεία της γης φέτος έχω επιφορτιστεί με την ομολογουμένως αξιοζήλευτη αποστολή να μεταφέρω -εκτός από τα δώρα- κι ένα μήνυμα Ειρήνης στο Δήμαρχο της μαρτυρικής Χιροσίμα από τον Δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σ’ αυτό το δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό ταξίδι επέλεξα την Honda CRF250 Rally γνωρίζοντας την τεχνολογική υπεροχή αλλά και την αξιοπιστία των μοντέλων της Honda. Ακολουθώντας την διαδρομή του Υπερσιβηρικού δρόμου (Trans-Siberian Road), ανυπομονώ να βιώσω μια συναρπαστική δίτροχη περιπέτεια, η οποία απαιτεί φυσικά πολύπλευρη προετοιμασία και προσεκτικό σχεδιασμό, καθώς υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν, όπως οι γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της διαδρομής, η κατάσταση και το είδος του οδικού άξονα (άσφαλτος και χώμα), οι υπάρχουσες υποδομές εξυπηρέτησης και οι κλιματολογικές συνθήκες.»

 

Honda CRF250 Rally

“Συνοδοιπόρος” του Κωνσταντίνου Μητσάκη καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του θα είναι μία Honda CRF250 Rally. Μία μοτοσυκλέτα 250cc διπλής χρήσης που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων: κινείται με άνεση στην πυκνή αστική κυκλοφορία χάρη στο ελαφρύ βάρος, τις slim αναλογίες και την εξαιρετική ευελιξία της, ενώ η ανάρτηση, η απόσταση από το έδαφος και το ύψος της σέλας υπόσχονται οδηγική απόλαυση και άνεση σε κακοτράχαλα οδοστρώματα και συνθήκες εκτός δρόμου. Ανοίγει νέους ορίζοντες στους λάτρεις των δύο τροχών ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας του αναβάτη. Βασισμένη σχεδιαστικά στη αγωνιστική HRC CRF450 RALLY Dakar, η CRF250 RALLY φέρνει κάτι νέο στην αγορά. Πέρα από το ότι είναι ικανή να τρέξει σε ειδικές διαδρομές της ερήμου, προσφέρει και μία πραγματική αίσθηση περιπέτειας σε αναβάτες που προτιμούν μία ελαφριά, ευκολοδήγητη μοτοσυκλέτα. Σε όλο τον κόσμο ή μέσα στην πόλη, η CRF250 RALLY βρίσκεται στο στοιχείο της.

Το μεγάλο ρεζερβουάρ 10.1L (συμπεριλαμβανομένης της ρεζέρβας 1,6L) προσφέρει αυτονομία πάνω από 320km χάρη σε μία κατανάλωση 33,3km/l (WMTC mode) και τα νέα ψηφιακά όργανα περιλαμβάνουν δείκτη στάθμης καυσίμου και στροφόμετρο. Οι μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και το μεγάλο ύψος από το έδαφος αποτελούν εχέγγυα σε μεγάλες αποστάσεις εκτός δρόμου, ενώ ένας μεγαλύτερος, πλευστός εμπρός δίσκος – και το ABS που μπορεί να απενεργοποιηθεί για το πίσω φρένο – παρέχει αξιόπιστη επιβράδυνση.

Ο κινητήρας αποδίδει ισχυρή ροπή στις χαμηλές στροφές και αξιοσημείωτη μέγιστη ισχύ, λόγω των αλλαγών που έχουν γίνει σε σχέση με την CRF250L, όπως: ανανεωμένο σύστημα PGM-FI και σώμα ψεκασμού, νέα εισαγωγή στο φιλτροκούτι και ελαφριά εξάτμιση.

Οι επιδόσεις του υδρόψυκτου, μονοκύλινδρου κινητήρα, προδιαγραφών EURO4, DOHC 250cc της CRF250 RALLY εστιάζουν τόσο στη ροπή στις χαμηλές στροφές όσο και στην μέγιστη ισχύ και τη γραμμική απόδοση. Η μέγιστη ισχύς των 18.2 kW αποδίδεται στις 8.500rpm με τη μέγιστη ροπή των 22.6Nm να επιτυγχάνεται στις 6.750rpm.

 

Βιογραφικό Κωνσταντίνου Μητσάκη

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης γεννήθηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας πριν από 54 χρόνια. Είναι ένας γνωστός και καταξιωμένος ταξιδιωτικός αρθρογράφοςφωτογράφος, ο οποίος δημοσιογραφεί στον Ημερήσιο και Ειδικό Τύπο περισσότερο από δυο δεκαετίες.

Ταξιδεύοντας στη σέλα μιας μοτοσυκλέτας, τα τελευταία 33 χρόνια έχει επισκεφθεί 110 χώρες, διατρέχοντας 1.350.000 χλμ. και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη.

Τις ταξιδιωτικές εμπειρίες που βίωσε ο Κων/νος Μητσάκης στους δρόμους του κόσμου, έχει αποτυπώσει σε 12 καλαίσθητα βιβλία.

Εκτός από την συμμετοχή του σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ο Κων/νος Μητσάκης πραγματοποιεί επίσης εκθέσεις φωτογραφίας και ενημερωτικές διαλέξεις -με ταξιδιωτικό περιεχόμενο- σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτιστικούς φορείς, πρεσβείες ξένων χωρών και μορφωτικούς συλλόγους.

 

.

Επόμενο άρθρο »

Vid: MOTOGP WORLD και SPORTIME

« Προηγούμενο άρθρο

Δώρα από τη Ducati έως 2.500 € !

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα