• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Φουντώνουν τα των μεταγραφών:
Lorenzo στην Honda, Pedrosa στην Yamaha;
Νέα 05/06/2018 - 14:41

Μέχρι να έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις θ’ ακούγονται ένα σωρό φήμες για τα μεγάλα ονόματα που μένουν χωρίς ομάδα για το 2019.

 

Αναμφίβολα δυο από τα μεγαλύτερα είναι αυτά του Jorge Lorenzo και του Dani Pedrosa.

 

Ο πρώτος αποχαιρέτισε ουσιαστικά την Ducati μετά τη νίκη του στο Mugello, ενώ ο δεύτερος πριν από λίγο έκανε γνωστό ότι μετά από 18 χρόνια φεύγει από το HRC.

 

Αυτό που ακούγεται έντονα, είναι ότι η Petronas ψάχνεται να βρει τρόπο να είναι στη μεγάλη κατηγορία τη νέα σεζόν.

 

Οι φήμες ήθελαν τον Jorge Lorenzo να είναι στην ομάδα, οδηγώντας εργοστασιακή Yamaha από το 2019, επιστρέφοντας στη μοτοσυκλέτα με την οποία είχε τόσες επιτυχίες.

 

Ωστόσο ο ίδιος ο CEO της SIC (Sepang International Circuit) - με την οποία θα συνεργαστεί η Petronas - δήλωσε ότι δεν έχει βρεθεί άκρη για να είναι στη μεγάλη κατηγορία το 2019.

 

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εξαγοράσει μια θέση από τις υπάρχουσες ομάδες, με πιο επικρατέστερη αυτή της Marc VDS.

 

Ωστόσο ο Marc Van der Straten έχει καθησυχάσει τους χορηγούς ότι θα είναι στη MotoGP μέχρι το 2020.

 

Καταλαβαίνει κανείς ότι για την SIC, μιας και δεν έχει επιλυθεί το βασικό πρόβλημα, δεν τίθεται καν ζήτημα για συνομιλίες με τον Lorenzo για συνεργασία.

 

Από την άλλη, υπάρχει και το σενάριο να αποτελέσει η Petronas χορηγό της Marc VDS και να φέρει τον Lorenzo στην ομάδα.

 

Αλλά κι αυτό έχει πολλές δυσκολίες, ειδικά μετά τα τόσα προβλήματα που έχουν προκύψει στην ομάδα μετά τον «πόλεμο» ανάμεσα στον Van der Straten και τον Bartholemy.

 

Σήμερα πάντως, η έγκυρη Gazzetta dello Sport ανατρέπει όλα αυτά που ξέραμε και αναφέρει ότι ο Lorenzo μπορεί να είναι ο νέος ομόσταυλος του Marc Marquez!

 

Επιπλέον, οι Ιταλοί γράφουν ότι ο Dani Pedrosa έφυγε από την Honda και θα είναι αυτός που θα οδηγεί την Μ1 στη δορυφορική ομάδα της Yamaha του χρόνου!

 

Συνειδητοποιεί κανείς ότι ένα δίδυμο Marquez-Lorenzo συνιστά - στα χαρτιά πάντα - μια dream team για την Honda, με τους δυο τους να έχουν συνολικά εφτά Παγκόσμιους Τίτλους (ίσως 8 του χρόνου).

 

Μια τέτοια κίνηση θα έδινε στον Jorge Lorenzo την ευκαιρία να πάρει νίκη με μια τρίτη μοτοσυκλέτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Το HRC και ο Alberto Puig «ψαχνόταν» όλο το προηγούμενο διάστημα, προσεγγίζοντας τόσο τον Johann Zarco, όσο και τον Joan Mir.

 

Ο μεν πρώτος όμως έκλεισε ήδη με την ΚΤΜ για τα επόμενα δυο χρόνια, ενώ ο δεύτερος είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει με την Suzuki.

 

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Jonathan Rea από τα SBK-Motul, ο οποίος ήδη έχει αποκαλύψει ότι έχει δεχτεί προτάσεις και από εργοστάσιο.

 

Κι άλλωστε έχει οδηγήσει - με αρκετή επιτυχία άλλωστε - στο παρελθόν την Honda στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Πολλά ακούγονται και μένει να δούμε τι απ’ όλα αυτά θα επιβεβαιωθεί στο τέλος.

Επόμενο άρθρο »

Επίσημο: Ο Petrux στη θέση του Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Επίσημο: Φεύγει ο Pedrosa!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα