• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK-Portimao: ΗAGA Vs SPIES για τον Tίτλο
Η αγωνία στα ύψη για το ποιος θα διαδεχθεί τον Troy Bayliss στην κορυφή του WSBK...
Νέα 22/10/2009 - 10:58

Στην υπερσύγχρονη πίστα του Portimao πέφτει για δεύτερη συνεχή χρονιά η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike. Μόνο που σε σχέση με πέρσι το ενδιαφέρον είναι σαφώς μεγαλύτερο μιας και ο τίτλος δεν έχει κριθεί ακόμα.

Ο «παλιός» Nori Haga και ο «νέος» Ben Spies θα παλέψουν για το Πρωτάθλημα στην πορτογαλική πίστα με το πλεονέκτημα να το έχει ο πολύπειρος Ιάπωνας καθώς θα κατέβει στον τελευταίο γύρο της σεζόν έχοντας αβαντάζ 10 βαθμών (436-426).

Ο αναβάτης της Ducati, που παρότι σε στατιστικά συγκαταλέγεται στην τριάδα των ποιο πετυχημένων οδηγών, δεν έχει καταφέρει ακόμα να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης του Πρωταθλήματος γεγονός που τον έχει πεισμώσει. Φέτος είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία του και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

«Πέρσι στο Portimao δεν πήγαμε καλά. Δεν ήμουν τυχερός. Φέτος είμαι σε καλύτερη κατάσταση και τώρα όλα θα συμβούν σε αυτό τον αγώνα. Η στρατηγική μου δεν θα είναι διαφορετική από άλλες φορές. Πάντα έχω στόχο τη νίκη και πάντα δίνω το 100%. Έχω τερματίσει 2ος και 3ος στο πρωτάθλημα Superbikes, άρα αυτό που μου λείπει είναι η πρώτη και ο τίτλος, έναν τίτλο που θέλω να χαρίσω στην Ducati και στην Ιαπωνία αυτό το τριήμερο», δήλωσε ο 34χρονος οδηγός που έχει πάρει μέρος σε 258 αγώνες, έχει ανέβει 105 φορές στο βάθρο, έχει πετύχει 41 νίκες και 7 pole positions.

Φέτος, ο Haga έχει 8 νίκες, μία pole και 18 παρουσίες στο βάθρο. Στο Portimao θα έχει και τη βοήθεια του Michel Fabrizio ο οποίος έχοντας εξασφάλισε την 3η θέση θα κατέβει χωρίς άγχος στους δύο αγώνες και όπως χαρακτηριστικά είπε «...Ελπίζω ο Noriyuki να φέρει τον τίτλο στην Ducati και θα τον βοηθήσω να το κάνει αυτό το τριήμερο».

Η περσινή επίσκεψη πάντως του Haga στο Portimao εξελίχθηκε σε τραυματική εμπειρία για τον Ιάπωνα καθώς στον 1ο αγώνα εγκατέλειψε από τεχνικό πρόβλημα, ενώ στον 2ο δέχθηκε ποινή διέλευσης από τα pits γιατί έκανε άκυρη εκκίνηση με αποτέλεσμα να τερματίσει 14ος.

Το... αντίπαλο δέος ακούει στο όνομα Ben Spies. Ο Αμερικανός αναβάτης της Yamaha είτε καταφέρει να πάρει τον τίτλο είτε όχι, είναι βέβαιο πως έχει αφήσει το στίγμα του στο WSBK όντας ο πιο πετυχημένος rookie που πέρασε ποτέ από την κατηγορία.

Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά τα άκρως εντυπωσιακά στατιστικά του. 10 pole positions, 13 νίκες και συνολικά 16 παρουσίες στο βάθρο είναι ο έως τώρα απολογισμός του 25χρονου Τεξανού που ετοιμάζεται για τα MotoGP όπου θα τρέχει από του χρόνου με την Tech 3 (σ.σ. θα τρέξει ως wild card με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στη Valencia).

«Ανυπομονώ να μπω στην πίστα. Παλέψαμε σκληρά κατά τη διάρκεια της χρονιάς για νίκες και ως rookie με νέα μοτοσυκλέτα νομίζω ότι καταφέραμε αρκετά καλά αποτελέσματα. Στόχος μου είναι να νικήσω και τους δύο αγώνες την Κυριακή. Θα ήθελα πάρα πολύ να πάρω το Πρωτάθλημα όχι μόνο για μένα αλλά και για την ομάδα η οποία έχει δουλέψει σκληρά όλο το χρόνο για να φτάσουμε ως εδώ και πραγματικά το αξίζει. θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να παλέψω με τον Nori για τις νίκες», είπε ο «Εlbowz».

Όλα ανοιχτά είναι και στην κατηγορία Supersport με τον Cal Crutchlow που του χρόνου θα οδηγεί στα Superbike με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha δίπλα στον James Toseland, να έχει το πάνω χέρι καθώς προηγείται με 19 βαθμούς διαφορά του Eugene Laverty (230-211) και για να στεφθεί Πρωταθλητής του αρκεί μια 10η θέση.

Επόμενο άρθρο »

SAN CARLO HONDA: De Angelis - Elias στοχεύουν ψηλά.

« Προηγούμενο άρθρο

ROSSI: Θέλει να "κλειδώσει" τον Τίτλο στην Sepang.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα