• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP 6ος Γύρος: Mugello
Το GP που ξυπνά το πάθος!!
Νέα 29/05/2018 - 09:49

Μετά το διάλειμμα που ακολούθησε μετά το Γαλλικό GP, πλησιάζει η ώρα για τον Αγώνα στο Mugello, μέσα στο σπίτι των Rossi, Dovi, Iannone αλλά και της Ducati-Aprilia.

 

Το Ιταλικό GP έρχεται σε μια σημαντική καμπή του Πρωταθλήματος, καθώς ο Marc Marquez προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες και έχει κάνει διαφορά στη βαθμολογία.

 

Το πρόβλημα για τους αντιπάλους του όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η Honda φέτος είναι ανταγωνιστική και δυνατή σε κάθε πίστα, ειδικά στα χέρια του Marquez.

 

Έτσι, παρά το γεγονός ότι το Mugello δεν είναι και πάλι μια από τις πιο δυνατές πίστες για την RC213V - πέρυσι ήταν 6ος ο Ισπανός - όλα είναι ανοιχτά για την Honda.

 

Το αντίπαλο δέος του Marquez, ο Andrea Dovizioso, φτάνει στον εντός έδρας Αγώνα του μετά από δυο συνεχόμενες πτώσεις σε Ισπανία και Γαλλία.

 

Πέρυσι, στο Mugello, ο Dovi έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Ιταλός που κέρδισε στη μεγάλη κατηγορία με Ιταλική μοτοσυκλέτα στο Ιταλικό GP, μετά το 1974!

 

Το ψηλότερο σκαλί του βάθρου είναι ο στόχος για τον αναβάτη της Ducati, ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος, ωστόσο τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα.

 

Πέρα από τον Marquez, πολύ δυνατός στην Ιταλία είναι και ο Jorge Lorenzo που κέρδιζε εκεί από το 2011 μέχρι και το 2016, με εξαίρεση μόνο το ’14.

 

Ο Ισπανός θέλει να κάνει επιτέλους έναν καλό Αγώνα με την Ducati και να πάρει το βάθρο, έχοντας παράλληλα να σκεφτεί και το μέλλον του στην κατηγορία.

 

Αυτός όμως που θα είναι - και φέτος - ο πραγματικός πρωταγωνιστής όλο το τριήμερο, είναι σαφώς ο Valentino Rossi.

 

Ο Ιταλός πήρε το βάθρο στο Le Mans και αυτό σίγουρα θα βοηθήσει τη ψυχολογία του, καθώς ετοιμάζεται για ένα από τα πιο αγαπημένα του GP.

 

Ο κίτρινος λαός, με το ασίγαστο πάθος του για τον Rossi, θα πλημμυρίσει και πάλι την πίστα, περιμένοντας να θαυμάσει από κοντά το ίνδαλμά του. Και ο Rossi δεν θέλει να τους απογοητεύσει.

 

Ο Vale έχει εφτά συνολικά νίκες στην πίστα και ήταν ο κυρίαρχος εκεί από το 2004 έως και το 2008.

 

Ο ομόσταυλός του πάντως ήταν αυτός που είχε πάρει το βάθρο πέρυσι, πίσω από τον Dovi. Ο Vinales τερμάτισε δεύτερος, μπροστά από τον εντυπωσιακό Petrucci.

 

Ο Danilo είναι το φαβορί για τη θέση του Lorenzo και μετά το Le Mans - και το βάθρο που πήρε - θέλει να κάνει έναν ακόμα καλό Αγώνα για να βοηθήσει την Ducati στην τελική της απόφαση.

 

Και δεν είναι μόνο οι παραπάνω αναβάτες που αποτελούν απειλή. Ο Dani Pedrosa έχει κερδίσει στο παρελθόν στην πίστα, ενώ κι ο Crutchlow θα είναι πιο ανταγωνιστικός μετά την πτώση του στις ΚΑΤ1 της Γαλλίας.

 

Ο Johann Zarco έχει πάντα το κίνητρο και την ταχύτητα για να παλέψει για το βάθρο και μετά την οδυνηρή του πτώση στην πατρίδα του θέλει να επιστρέψει δυνατός.

 

Το ίδιο ισχύει και για τον Iannone, που μετά από δυο συνεχόμενα βάθρα έπεσε και αυτός στο Le Mans, ενώ και η Aprilia με τον Aleix Espargaro θέλει άλλη μια θέση μέσα στη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Νέα «φτερά» για την Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Ωραίοι Αγώνες στις Σέρρες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα