• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Πρόεδρος της Shoei στην Ελλάδα
Το κράνος του Marquez είναι παραγωγής!
Νέα Αγοράς 24/05/2018 - 15:47

Στα πλαίσια του πανευρωπαϊκού συνεδρίου της Shoei που έγινε στην Ελλάδα και μετά από πρόσκληση της Τζωρτζόπουλος Ι. Ε.Π.Ε, αντιπροσωπείας της Shoei για την Ελλάδα, είχαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε στην συνέντευξη τύπου να ενημερωθούμε για την Shoei και να συζητήσουμε με τον πρόεδρο Shoei Co Ltd κύριο Kenichiro Ishida, τον Product Planning Director κύριο Shintaro Ohno και τον Product Planning Manager & MotoGP κύριο Kazuhito Sekiguchi.

Στην σύντομη παρουσίαση της Shoei από τον κύριο Kenichiro Ishida μάθαμε ότι η Shoei, που κλείνει τα 60 χρόνια το 2019, ξεκίνησε το 1959 σαν εταιρία κατασκευής αποκλειστικά κρανών προστασίας και από την αρχή είχε σαν στόχο την δημιουργία προϊόντων με προτεραιότητα την προστασία και την ποιότητα.

Στην πορεία η εταιρία αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες και το 1993 χρεοκόπησε, σήμερα είναι μια εξαιρετικά υγιής οικονομικά εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τόκιο με την μετοχή της να έχει πολλαπλασιάσει την αξία της τα τελευταία χρόνια.

Από αριστερά,  Kazuhito Sekiguchi, Shintaro Ohno και Kenichiro Ishida.
Από αριστερά, Kazuhito Sekiguchi, Shintaro Ohno και Kenichiro Ishida.

Η Shoei παράγει περισσότερα από 500.000 κράνη ετησίως και η σημαντικότερη αγορά της είναι αυτή της Ευρώπης με μερίδιο 40% και ακολουθεί αυτή των Η.Π.Α με 20%.

Έχοντας σαν στόχο την προστασία η Shoei χρησιμοποιεί για την κατασκευή του εξωτερικού κελύφους την τεχνολογία AIM (Advanced Integrated Matrix) που είναι ένα σύνθετο υλικό με 6 στρώσεις που περιέχουν υαλοβάμβακα, οργανικές ίνες, οργανικές ίνες 3D και ίνες υψηλής απόδοσης και φυσικά μια εξελιγμένη ρητίνη που δένει όλα αυτές μεταξύ τους, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ μεγάλης αντοχής κέλυφος με χαρακτηριστικά ελεγχόμενης παραμόρφωσης για την απορρόφηση της ενέργειας της πρόσκρουσης.

Με την προστασία δεδομένη τα σημεία που δίνουν ιδιαίτερη σημασία είναι ο θόρυβος η εφαρμογή και η σταθερότητα στο κεφάλι. Κάνουν οι ίδιοι δοκιμές στην νέα ιδιόκτητη αεροδυναμική σήραγγα, σε πίστα δοκιμών και φυσικά στον δρόμο σε πραγματικές συνθήκες.

Το σημαντικότερο νέο της συνεντευξης τύπου ήταν ότι:

Το κράνος που χρησιμοποιεί ο Marc Marquez στους αγώνες MotoGP είναι ένα κράνος από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου με μοναδικές διαφορές την αλλαγή - ρύθμιση των εσωτερικών για καλύτερη εφαρμογή στο κεφάλι του.

Επόμενο άρθρο »

Συμφωνία Piaggio Group και Foton Motor

« Προηγούμενο άρθρο

Extreme Trackdays στις Σέρρες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα