• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans MotoGP: ΚΑΤ
Γαλλικός σίφουνας με τον Zarco στην pole!
Νέα 19/05/2018 - 17:54

Έσπασε τα χρονόμετρα ο Johann Zarco, κερδίζοντας τα χειροκροτήματα των συμπατριωτών του στις κερκίδες, καθώς έπαιρνε την pole position στη μεγάλη κατηγορία.

 

Οι κατατακτήριες έκρυβαν έντονες συγκινήσεις. Ο Marquez πήρε την προσωρινή pole με έναν γρήγορο γύρο στην τελευταία του έξοδο.

 

Όπως είπε στο parc ferme πίστεψε ότι ήταν ένας καλός χρόνος για pole, αλλά δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε!

 

Ο Zarcο κατάφερε να αφήσει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό, σημειώνοντας 1:31.185 που του έδωσε την pole και τον απόλυτο χρόνο πίστας!

 

Ούτε ο ίδιος δεν περίμενε να γράψει αυτό το φανταστικό χρόνο και όπως δήλωσε στη συνέχεια, ελπίζει ότι με τη θετική ενέργεια των Γάλλων στις κερκίδες  θα μπορεί να κυνηγήσει τη νίκη αύριο.

 

Πάντως ο Marquez πίεσε για να δώσει τη δική του απάντηση, αλλά έκανε ένα λαθάκι στο δεύτερο κομμάτι της πίστας, εκεί που δέσποζε η παρουσία του Zarco που έκανε τη διαφορά από τους αντιπάλους του.

 

Έτσι ο Zarco πήρε αυτή τη σπουδαία pole position που είναι και η πρώτη Γάλλου αναβάτη σε εντός έδρας Αγώνα του, από το 1988 και τον Christian Sarron.

 

Ο Marquez έμεινε πίσω του και υπογράμμισε στις δηλώσεις του ότι 3-4 οδηγοί έχουν παρόμοιο ρυθμό και θα είναι δύσκολα τα πράγματα για μια θέση στο βάθρο.

 

Ο Petrucci εκμεταλλεύτηκε την αίσθηση που πήρε από την πίστα στις ΚΑΤ1 και ήταν πολύ δυνατός και στο δεύτερο σκέλος, κλείνοντας την πρώτη σειρά.

 

Τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Iannone, ενώ ο Dovi κέρδισε για λίγο τον Lorenzo και πήρε αυτός την 5η θέση αφήνοντας τον Ισπανό έκτο.

 

Τέσσερεις Ducati  στις πρώτες εφτά θέσεις, με τον Jack Miller να κάνει τον έβδομο χρόνο, ενώ παρά τις ενθαρρυντικές τους χτεσινές εμφανίσεις οι εργοστασιακές Yamaha δεν ήταν εξίσου δυνατές σήμερα.

 

Με την άνοδο της θερμοκρασίας στην πίστα, ο Vinales - που ξεκινούσε από την pole πριν ένα χρόνο - δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 8η θέση, ενώ ο Rossi ήταν μόλις ένατος.

 

Από τις ΚΑΤ1 πέρασε και ο Dani Pedrosa, που ήταν δέκατος στις ΚΑΤ2, ενώ οι Rabat και Espargaro έκλεισαν την πρώτη δωδεκάδα.

 

Άσχημη πτώση είχε ο Crutchlow που μεταφέρθηκε με φορείο εκτός πίστας. Τώρα είναι στο νοσοκομείο του Le Mans  για εξετάσεις, αλλά είναι καλά στην υγεία του.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans Moto2: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Επίσημο: Απολύθηκε ο Bartholemy

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα