• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco και Le Mans
Διάφορα στατιστικά στοιχεία!
Νέα 18/05/2018 - 11:27

- Πέντε βάθρα έφτασε στη μεγάλη κατηγορία ο Johann Zarco. Μόνο δυο Γάλλοι έχουν περισσότερα από αυτόν: ο Raymonde Roche (9) και ο Christian Sarron (18).

 

- Με το δεύτερο φετινό του βάθρο στην Jerez, ο Zarco έγινε ο δεύτερος μόλις Γάλλος που παίρνει δυο ή περισσότερα βάθρα σε δυο (ή περισσότερες) συνεχόμενες σεζόν της μεγάλης κατηγορίας, μετά τον Christian Sarron.

 

- Ο Zarco είναι 2ος στη βαθμολογία και η κορυφαία Yamaha στο Πρωτάθλημα μετά από 4 Αγώνες, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ από το 2002 κι έπειτα!

 

- Για δεύτερη φορά, σε 4 Αγώνες φέτος, ο Zarco είναι η κορυφαία Yamaha στη βαθμολογία.

 

- Στο παρελθόν άλλη μια φορά ήταν δεύτερος στη βαθμολογία κάποιος Γάλλος αναβάτης, μετά από 4 Αγώνες της μεγάλης κατηγορίας. Πρόκειται για τον Raymonde Roche το 1984.

 

- Το τωρινό σύστημα βαθμολόγησης ξεκίνησε το 1993. Από τότε μέχρι σήμερα, κανείς Γάλλος οδηγός δεν έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από τους 58 που έχει τώρα ο Zarco μετά τους πρώτους 4 Αγώνες της χρονιάς.

 

- Ο Zarco είναι στους βαθμούς για 21 συνεχόμενους Αγώνες στη μεγάλη κατηγορία, καθώς την τελευταία φορά που δεν πήρε βαθμούς ήταν στο Qatar πέρυσι. Σ’ αυτό το διάστημα ήταν 9 φορές ο καλύτερος δορυφορικός και 8 η κορυφαία Yamaha.

 

- Αυτή την Κυριακή, ο Zarco θα έχει ως στόχο τη νίκη για να γίνει ο πρώτος Γάλλος που κερδίζει εντός έδρας Αγώνα στη μεγάλη κατηγορία, μετά το 1954 (!) και τον Pierre Monneret (Reims) που ήταν παράλληλα και η πρώτη νίκη Γάλλου οδηγού στη μεγάλη κατηγορία.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans MotoGP: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto3: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα