• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Τα στατιστικά
Ο Lorenzo είναι ο πολυνίκης στην πίστα
Νέα 17/05/2018 - 16:15

- Μέχρι στιγμής, τρεις διαφορετικοί αναβάτες έχουν βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας: ο Dovi, ο Crutchlow και ο Marquez.

 

- Στο παρελθόν έχουμε 4 αλλαγές στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μετά τους πρώτους 4 Αγώνες μιας χρονιάς.  Η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν το 2009 (Stoner - Lorenzo - Rossi και πάλι Lorenzo).

 

- Στην Jerez ο Marquez κέρδισε για 4η φορά στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία, χωρίς να έχει ξεκινήσει από την πρώτη σειρά. Οι άλλες τρεις φορές ήταν στην Valencia το ’14, στην Aragon το ’17 και στο Τέξας φέτος.

 

- Η νίκη του Marquez στην Jerez ήταν η 400ή της Michelin και η 58η Ισπανού οδηγού. Η πρώτη νίκη της Michelin ήταν στο ΤΤ το 1973 με τον Jack Findlay.

 

- Ο Iannone πήρε σε Τέξας και Jerez δυο συνεχόμενα βάθρα, για πρώτη φορά στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία. Για τον Ιταλό ήταν το 33ο βάθρο του στα GP.

 

- Στην Jerez η Suzuki πήρε το τρίτο συνεχόμενο βάθρο της, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά το 2008 και τους Αγώνες σε Sachsenring, Laguna Seca και Brno. Μάλιστα είναι μόλις η 3η φορά που καταφέρνει κάτι τέτοιο το εργοστάσιο, στη σύγχρονη εποχή του MotoGP, από το 2002 κι έπειτα. Η άλλη φορά ήταν το 2007 σε Laguna Seca, Brno και Misano).

 

- Ο Iannone είναι 4ος στη βαθμολογία που είναι και το καλύτερο πλασάρισμα οδηγού της Suzuki στη μεγάλη κατηγορία μετά από 4 Αγώνες, απ’ όταν ο Kenny Roberts Jr ήταν 1ος στη βαθμολογία το 2000 μετά το Ισπανικό GP.

 

- Κανείς από τους εργοστασιακούς της Yamaha δεν έχει πάρει νίκη σ’ αυτούς τους πρώτους 4 Αγώνες του 2018. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί και το 2014.

 

- Μόνο έξι αναβάτες έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμούς στους πρώτους 4 Αγώνες του ’18: ο Zarco, ο Vinales, ο Iannone, ο Miller, ο Petrucci κι ο Rabat.

 

- Στον 15ο γύρο της Jerez, ο Valentino Rossi έφτασε τους 8,730 γύρους στην καριέρα του στα GP και διένυσε 40,075χλμ που ισούνται με την περιφέρεια της γης!

 

- Ο Jorge Lorenzo είναι ο πολυνίκης στο Le Mans, έχοντας ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μια φορά στα 250cc και πέντε στη MotoGP.

 

- Από τους rookies, μόνο ο Luthi (δυο φορές στα 125cc και δυο στην Moto2) και ο Morbidelli (Moto2) έχουν κερδίσει στο Le Mans. Από τους υπόλοιπους, μόνο ο Xavier Simeon έχει ανέβει στο βάθρο του Le Mans (2013).

 

- Ο Morbidelli πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα σε Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, τερματίζοντας 9ος στην Jerez. Πλέον είναι μπροστά στη βαθμολογία των νεοφερμένων, με 13 βαθμούς και τέσσερεις περισσότερους από τους Syahrin και Nakagami.

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Τώρα;

« Προηγούμενο άρθρο

Συνεχίζει στην Aprilia ο Aleix

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα