• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΚΤΜ αντί Honda;
Ο Zarco εξηγεί τους λόγους
Νέα 04/05/2018 - 23:58

Ο Johann Zarco διάλεξε την KTM αντί της Honda και στο Αυστριακό εργοστάσιο θα συνεχίσει την καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία από το 2019.

 

Ο ίδιος εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση:

 

«Σίγουρα η Honda είναι εξαιρετική για έναν οδηγό, αλλά ο τρόπος που με ήθελε η KTM και η πρόκληση να είσαι Ευρωπαίος οδηγός σε Ευρωπαίο Κατασκευαστή, είναι μεγάλη».

 

«Έλεγα με τον coach μου ότι αν ήταν να πάμε με τον Marc θα έπρεπε να ήμουν στο ίδιο επίπεδο με αυτόν, αν όχι και πιο καλός».

 

«Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να βελτιωθώ πολύ κι αν όντως γίνει αυτό, σκεφτόμασταν, τότε θα είσαι γρήγορος και με την ΚΤΜ. Γι’ αυτό δέχτηκα την πρόκληση».

 

«Και πολλοί αναρωτιόντουσαν που θα ήταν η ΚΤΜ αν ήταν ο Marc αναβάτης τους (σ.σ. είχε ενδιαφερθεί η ΚΤΜ για τον Marquez). Δεν λέω ότι είμαι ο Marc, αλλά αν φτάσω σ’ αυτό το επίπεδο θα δούμε που θα είμαι με την ΚΤΜ».

 

Ο Zarco έχει ένα ομαλό στυλ οδήγησης, παρόμοιο με αυτό του Lorenzo, ήδη από την Moto2 και γι’ αυτό ταίριαξε αμέσως με την Μ1 στην Tech3. Τώρα όμως με την RC16;

 

«Ο coach μού έχει εμπιστοσύνη ότι έχω μάθει πολλά αυτά τα δυο χρόνια κι αν συνεχίσω να οδηγώ έτσι δεν θα έχω πρόβλημα. Δεν πρέπει ν’ ανησυχώ γι’ αυτό. Είναι ένα ερωτηματικό, αλλά δεν έχω ικανοποιητική απάντηση».

 

Αποκάλυψε ότι δεν θα έχει μαζί του ως αρχιμηχανικό τον Guy Coulon. «Θα μείνει στην Tech3 κι εκεί έχει τη δική του πρόκληση να εξελίξει την ΚΤΜ σε συνεργασία με το εργοστάσιο».

Επόμενο άρθρο »

O 2ος Αγώνας του ΠΠΤ2018 στην TV

« Προηγούμενο άρθρο

Και πάλι απογοητευμένος ο Vinales

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα