• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA MotoGP: Αγώνας
Αναμενόμενη νίκη Marquez
Νέα 22/04/2018 - 23:41

Χωρίς απρόοπτα κύλησε ο σημερινός Αγώνας της μεγάλης κατηγορίας, αλλά και χωρίς ιδιαίτερες μάχες με λίγες μόνο εξαιρέσεις.

 

Ο Marquez πέρασε μπροστά λίγο πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του Αγώνα και από εκεί και πέρα δεν είχε πρόβλημα να πάρει τη νίκη.

 

Ήταν η δέκατή του στις Η.Π.Α. και η έκτη συνεχόμενή του στην COTA. Η στρατηγική του ήταν ξεκάθαρη: να φύγει μπροστά και αυτό έκανε.

 

Αν και περιμέναμε μάχες για τις άλλες δυο θέσεις του βάθρου, εν τέλει κάτι τέτοιο δεν έγινε. Σχεδόν αμέσως οι οδηγοί έκαναν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.

 

Ο Vinales επιβεβαίωσε ότι ήταν ο δεύτερος πιο δυνατός οδηγός στο Τέξας και πήρε τη δεύτερη θέση, όντας πολύ χαρούμενος με τις βελτιώσεις στην Μ1 του.

 

Αυτό το αποτέλεσμα για τον Ισπανό ήρθε παρά το ότι, όπως είπε στο parc ferme, αντιμετώπιζε μικρές δυσκολίες με το μπροστινό του ελαστικό.

 

Πολύ  χαρούμενος ήταν και ο Andrea Iannone για το πρώτο του βάθρο με την Suzuki, κάτι που ήθελε, το κυνήγησε και το πέτυχε σήμερα.

 

Ο Ιταλός μάλιστα, αναφέρθηκε και σε όσους τον αμφισβητούν τονίζοντας στο parc ferme ότι «...ακούω πολλά, αλλά είμαι εδώ».

 

Από εκεί και πέρα, αρκετά πιο πίσω ήταν ο Valentino Rossi που περίμενε περισσότερα, αλλά στο τέλος συμβιβάστηκε με την 4η θέση.

 

Μια από τις λιγοστές μάχες που είδαμε δόθηκε ανάμεσα στους Zarco και Dovi.

 

Για αρκετή ώρα ο Γάλλος ήταν μπροστά από τον Ιταλό και έχοντας δυνατή επιτάχυνση κατάφερνε να διατηρεί την πρωτοπορία του.

 

Στο τέλος όμως ο Dovi τον έφτασε και του πήρε την 5η θέση, αφήνοντας στον Γάλλο τον τίτλο του καλύτερου δορυφορικού, μιας και νωρίτερα είχε πέσει ο Cal Crutchlow.

 

Παρά το ότι αγωνίστηκε με σπασμένο δεξί καρπό, ο Dani Pedrosa έκανε καταπληκτική εμφάνιση και πήρε την 7η θέση άνετα.

 

Μάχη δόθηκε και για την 8η θέση, με τον Rabat να κρατάει πίσω του τόσο τον Jack Miller, όσο και τον Aleix Espargaro.

 

Εκτός δεκάδας ο απογοητευτικός - για έναν ακόμη Αγώνα - Jorge Lorenzo, ενώ εξίσου απογοητευμένος θα πρέπει να νοιώθει και ο 12ος Petrucci.

 

Με το τέλος του σημερινού Αγώνα, ο Dovi πέρασε και πάλι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό μπροστά από τον Marc Marquez.

 

Τρίτος είναι ο Vinales με 5β διαφορά από τον πρώτο, ενώ οι Crutchlow και Zarco ισοβαθμούν στις θέσεις 4 και 5 με οχτώ βαθμούς διαφορά από την κορυφή.

Επόμενο άρθρο »

7ος ο Κορωνάκης στο Άσσεν

« Προηγούμενο άρθρο

COTA Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα