• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Assen: Αγώνας 2
Κυριάρχησε στην πίστα ο Sykes!
Νέα 22/04/2018 - 18:31

Τον καλύτερό του Αγώνα για το 2018 έκανε ο Tom Sykes, ο οποίος κυριάρχησε μέσα στην πίστα του Assen για να πάρει την πρώτη του νίκη για φέτος.

 

Ο Βρετανός έγραφε τον ένα γρήγορο γύρο μετά τον άλλο και κανείς, ούτε ο Rea με την τόσο δυνατή παράδοση στο Assen, δεν μπορούσε να τον σταματήσει.

 

Ο Rea είχε οχτώ συνεχόμενες νίκες στο Ναό της Ταχύτητας, από το δεύτερο Αγώνα του 2014 μέχρι και χτες, όμως το σερί του αυτό έλαβε τέλος.

 

Χτες ο Sykes είχε προβλήματα στις προσπεράσεις, αλλά σήμερα ξεκινώντας από την pole, δεν είχε τέτοιο θέμα.

 

Από την αρχή πίεσε, κάνοντας μια διαφορά από τους πίσω και συνέχισε δυνατά μέχρι το τέλος, όντας σταθερά 2-3 δέκατα πιο γρήγορος στο γύρο από τους Rea και Van der Mark.

 

Οι δυο τελευταίοι έδωσαν ωραία μάχη χτες για τη νίκη και σήμερα ήταν αντίπαλοι στη μάχη για τη 2η θέση. Εν τέλει την κέρδισε ο Rea για το πρώτο 1-2 της Kawasaki από το δεύτερο Αγώνα στη Laguna Seca πέρυσι.

 

Αν και δεν κατάφερε - φέτος τουλάχιστον - να σπάσει το ρεκόρ των 12 νικών του Fogarty στο Assen (το ισοφάρισε χτες) εν τούτοις ο Rea ήταν χαρούμενος.

 

Ο λόγος ήταν ότι μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά του από τον δεύτερο, που πλέον διαμορφώνεται στους 30β.

 

Ο Van der Mark δεν κατάφερε να παλέψει για τη νίκη σήμερα, αλλά ικανοποίησε με την εμφάνισή του και με το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο μπροστά στους συμπατριώτες του.

 

Η ζέστη στο Assen σήμερα δυσκόλεψε τα πράγματα για τις Ducati, με τον Chaz Davies να τερματίζει τελικά στην 5η θέση, έχοντας κάνει άσχημη εκκίνηση.

 

Ο Melandri δυσκολεύτηκε ακόμα περισσότερο και τερμάτισε 7ος, πίσω από την MV Agusta του Jordi Torres που πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα σε Αγώνα SBK.

 

Πάντως η καλύτερη Ducati ήταν αυτή του Xavi Fores στην τέταρτη θέση, αν και ο Ισπανός τερμάτισε 11 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

 

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Loris Baz (BMW) που ήταν 8ος, Razgatlioglu (Kawasaki) που τερμάτισε 9ος και ο Lorenzo Savadori με την Aprilia του.

Επόμενο άρθρο »

COTA Moto3: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Όλο και πιο γρήγορος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα