• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στους Θρύλους ο Mamola!
Σε μια ειδική τελετή στο Τέξας
Νέα 21/04/2018 - 21:29

Ο Randy Mamola, ένας από τους πιο επιτυχημένους Αμερικανούς αναβάτες, συμπεριλαμβάνεται από χτες ανάμεσα στους Θρύλους του MotoGP.

 

Στ προσκήνιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μπήκε το 1979, όταν πήρε τα πρώτα του βάθρα στα 250 και 500cc.

 

Την επόμενη σεζόν πήρε τις πρώτες του νίκες με Suzuki στα 500cc, ενώ το 1981 κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

 

Η επόμενη χρονιά ήταν πιο δύσκολη, ενώ το ’83 ήταν στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος.

 

Στη συνέχεια άλλαξε μοτοσυκλέτα, πήγε στην Honda ενώ αργότερα οδήγησε και με Yamaha. Έδωσε σπουδαίες μάχες με αναβάτες όπως ο Freddie Spencer και ο Kenny Roberts.

 

Το 1992 αποσύρθηκε, έχοντας 13 νίκες στο ενεργητικό του και 57 βάθρα στο σύνολο.

 

Ο Randy Mamola ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος στην τελετή προς τιμήν του χτες, στην COTA, όπου και ανακηρύχθηκε Θρύλος του MotoGP.

 

«Είναι μεγάλη μου τιμή αυτή η αναγνώριση από το άθλημα. Όταν με πήραν τηλέφωνο η έκπληξή μου ήταν τεράστια και από τότε σκέφτομαι το τι θα πω... είναι μεγάλη τιμή».

 

«Το μοναδικό της καριέρας μου είναι ότι ήμουν στο βάθρο για τρεις δεκαετίες (1970-80-90) στα 500cc. Τότε ήταν κάτι ανήκουστο για οδηγό από την Αμερική».

 

«Η μητέρα μου και ο πατέρας μου, που είναι 92 και 88 χρονών, μου είπαν ότι ώρα ήταν να γίνω θρύλος. Είναι παντρεμένοι 68 χρόνια! Είναι δυνατοί κι αυτό με έκανε δυνατό».

 

Ο Randy Mamola είναι ενεργό μέλος και της φιλανθρωπικής οργάνωσης του MotoGP: Two Wheels for Life, που χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτες για να σώσει ζωές στην Αφρική.

 

Με την αναγόρευσή του αυτή, ο Mamola μπήκε στην ελίτ μαζί με τους Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli και Nicky Hayden.

 

Αργότερα μέσα στη σεζόν θα ανακηρυχθεί Θρύλος και ο Ν. Αφρικανός Kork Ballington.

Επόμενο άρθρο »

COTA Moto3: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

COTA Moto2: ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα