• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Τέξας και COTA
Εκεί που ο Marquez παραμένει αήττητος
Νέα 17/04/2018 - 17:02

Το paddock του Πρωταθλήματος μεταφέρεται από τους πρόποδες των Άνδεων στις Η.Π.Α. και στο Τέξας, σε μια μοντέρνα και ιδιαίτερα τεχνική πίστα.

 

Εκεί, τα προηγούμενα χρόνια ο Marc Marquez δεν έχει αντίπαλο, καθώς δεν έχει χάσει σε κατατακτήριες και Αγώνα από το 2013, όταν η πίστα μπήκε στο Ημερολόγιο.

 

Τότε, το 2013, ο 25χρονος Ισπανός πήρε και την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, μόλις στο δεύτερό του Αγώνα. Κι από τότε είναι ασταμάτητος.

 

Μετά τα όσα έγιναν στην Αργεντινή και την 18η θέση που πήρε τελικά στον Αγώνα, ο Marquez θέλει να κερδίσει το χαμένο έδαφος σε μια «δική του» πίστα.

 

Ο νικητής της Αργεντινής ήταν, βεβαίως, ο Cal Crutchlow, ο οποίος είναι και πρωτοπόρος στη βαθμολογία (ο 1ος Βρετανός που το καταφέρνει μετά το 1979).

 

Ο Cal έχει στη διάθεσή του μια βελτιωμένη Honda, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και με την πολύτιμη βοήθεια της LCR, θέλει να παραμείνει στην κορυφή.

 

Ο πολύ καλός του φίλος, ο Jack Miller, εντυπωσίασε στην Αργεντινή με την pole, ενώ ο Zarco συνεχίζει να αποτελεί σοβαρή απειλή για οποιονδήποτε με βλέψεις για νίκη.

 

Οι δορυφορικοί θα το παλέψουν, αλλά τα εμπόδια γι’ αυτούς είναι πολλά. Ο Valentino Rossi έχει καλή παράδοση στην COTA, όντας 2ος πέρυσι.

 

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και τον Maverick Vinales στην ημέρα του, μένει όμως να δούμε και την Μ1 πως θα ανταπεξέλθει στην πίστα.

 

Ο Dovi ήταν μόλις 6ος στο Τέξας πέρυσι, όμως τόσο το 2014 όσο και το 2015 ήταν στο βάθρο στην COTA, ενώ βάθρο στο παρελθόν έχει πάρει στο Τέξας και ο Jorge Lorenzo.

 

Ο Dovi πέρασε τις δυσκολίες της Αργεντινής κερδίζοντας τους βαθμούς που δίνει η 6η θέση και απέχει μόλις τρεις από τον Crutchlow και την κορυφή της βαθμολογίας.

 

Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Dani Pedrosa στον τρίτο Γύρο της χρονιάς, καθώς είναι τραυματίας μετά την πτώση του στην Termas de Rio Hondo.

 

Το βάθρο θα δώσει ένα ψυχολογικό αβαντάζ στον Alex Rins που θέλει να συνεχίσει να μας εντυπωσιάζει, την ώρα που είναι και πολύ κοντά στο να ανακοινώσει το νέο του συμβόλαιο με την Suzuki.

 

Ένας άλλος οδηγός που κλέβει την παράσταση από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη μεγάλη κατηγορία φέτος, είναι ο Hafizh Syahrin.

 

Ο αναβάτης από την Μαλαισία ήταν ο καλύτερος από τους νεοφερμένους στην Αργεντινή, ενώ μόλις στον τρίτο του Αγώνα στη MotoGP μπήκε μέσα στη δεκάδα.

 

Και φυσικά η λίστα με τα ονόματα που μπορούν να παλέψουν στο μπροστινό γκρουπ δεν σταματά εδώ: ο Iannone, ο Aleix Espargaro και ο Danilo Petrucci περιμένουν την ευκαιρία τους!

 

Οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές θα ξεκινήσουν στις 17:50 την Παρασκευή. Δείτε εδώ, αναλυτικά, όλο το τηλεοπτικό πρόγραμμα του τριημέρου από την COSMOTE TV.

Επόμενο άρθρο »

O Dani θα το επιχειρήσει!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Όλοι έχουν κάτι να πουν

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα