• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar MotoGP: ΕΔ3
1ος ο Zarco, πτώση για Rossi
Νέα 17/03/2018 - 14:55

Στην ανούσια διαδικασία των ΕΔ3 - με θερμοκρασίες ασφάλτου στους 42 βαθμούς κατά μέσο όρο - ήταν ο Johann Zarco αυτός που πήρε την πρώτη θέση.

 

Οι οδηγοί βγήκαν στην «καυτή» άσφαλτο για να ολοκληρώσουν τις ΕΔ σε συνθήκες ασφάλτου κατά 15 περίπου βαθμούς υψηλότερες απ’ ότι αναμένονται στον αυριανό Αγώνα.

 

Επομένως θα αποτελούσε τεράστια έκπληξη να κατορθώσει κάποιος να πετύχει καλύτερους χρόνους από χτες το απόγευμα, στις ΕΔ2.

 

Η μόνη εξαίρεση ήταν ο Xavier Simeon, με τον rookie όμως να μαθαίνει ακόμα τη νέα του μοτοσυκλέτα και παρά τη βελτίωσή του, παρέμεινε τελευταίος.

 

Έτσι λοιπόν, οι δέκα καλύτεροι από χτες (Dovi-Petrux-Rins-Lorenzo-Iannone-Marquez-Pedrosa-Crutchlow-Rossi-Zarco) είναι αυτοί που παίρνουν το εισιτήριο για τις ΚΑΤ2.

 

Αντίθετα, ο Maverick Vinales θα πρέπει να  κερδίσει τη θέση του στο δεύτερο σκέλος, κατακτώντας μια από τις δυο πρώτες θέσεις στις ΚΑΤ1.

 

Στους χρόνους των ΕΔ3, ο Zarco ήταν ο μόνος που κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1:55 και μάλιστα πλησίασε πάρα πολύ κοντά στο χτεσινό του χρόνο των ΕΔ2.

 

Η διαφορά του από τον δεύτερο ήταν μεγάλη, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο. Αυτός ήταν ο Jack Miller που θα περάσει από τις ΚΑΤ1 όπως και ο Vinales.

 

Στην πεντάδα των πρώτων των ΕΔ3 ήταν και οι Petrucci, Marquez και Iannone, ενώ ο Dani Pedrosa ήταν ο τελευταίος με διαφορά στο δευτερόλεπτο από τον πρώτο.

 

Πίσω από τους εργοστασιακούς οδηγούς της Ducati, στην ένατη θέση, ήταν ο Valentino Rossi που αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες.

 

Στην αρχή του 45λεπτου είχε μια πτώση στην 5, ενώ στα τελευταία λεπτά του ξεκόλλησε το κάτω μέρος του φέρινγκ της Μ1 του κι έχασε κι άλλο χρόνο.

Επόμενο άρθρο »

O Φάνης Μίχας με νέα ομάδα

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Moto2: ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα