• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: Λίγη ιστορία
Πριν την έναρξη του 1ου Αγώνα
Νέα 16/03/2018 - 11:19

- Από το 2002, όταν η μεγάλη κατηγορία μετονομάστηκε σε MotoGP, έξι διαφορετικοί αναβάτες έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον πρώτο Αγώνα της σεζόν. Πρόκειται για τους: Rossi, Capirossi, Stoner, Lorenzo, Marquez και Vinales.

 

- Από το 2002, μόνο τρεις φορές είχαμε την περίπτωση ο οδηγός που κέρδιζε τον Τίτλο να μην είναι στο βάθρο των νικητών στον εναρκτήριο Αγώνα της νέας σεζόν: το 2008 ο Rossi, το 2015 ο Lorenzo και πέρυσι ο Marquez.

 

- Μόνο τέσσερεις οδηγοί έχουν κερδίσει στο Qatar στην MotoGP κατηγορία. Είναι οι: Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Marc Marquez και Maverick Vinales.

 

- Ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες (σε όλες τις κατηγορίες) στο Qatar, είναι ο Jorge Lorenzo με έξι: 3 στο MotoGP, 2 στα 250cc και 1 στα 125cc.

 

- Ο Johann Zarco πέρυσι οδηγούσε την κούρσα για τους πρώτους έξι γύρους κι έγινε ο μόνος οδηγός (από τους 24 συμμετέχοντες φέτος) που ήταν μπροστά στο ντεμπούτο του σε Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. Την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο ήταν το 1998 με τους Max Biaggi και Noriyuki Haga στην Ιαπωνία. Επίσης, ο Zarco έγραψε και τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα προτού πέσει.

 

- Με το τρίτο του βάθρο στον τελευταίο Αγώνα της περσινής σεζόν, ο Johann Zarco έφτασε τα τρία στη μεγάλη κατηγορία, όσα και ο συμπατριώτης του Eric Offenstadt.

 

- Ο Dani Pedrosa κέρδισε τον τελευταίο Αγώνα του ’17 και ξεπέρασε τον Phil Read στη λίστα με τους αναβάτες που έχουν το μεγαλύτερο διάστημα ανάμεσα στην πρώτη και την τελευταία τους νίκη (11χρ. 182 ημ.). Πρώτος στη λίστα είναι ο Rossi (16χρ. 351 ημ.) και μετά ο Alex Barros (11χρ. 204 ημ.) τον οποίο - λογικά - θα ξεπεράσει φέτος ο Dani Pedrosa που πάντα κάνει τουλάχιστον μια νίκη στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Από τους πέντε rookies φέτος, μόνο οι Franco Morbidelli (2017) και Tom Luthi (2016) έχουν καταφέρει να κερδίσουν Αγώνα στο Qatar.

 

- Στο Qatar, ο Tom Luthi θα φτάσει τα 250 GP στην καριέρα του και θα γίνει ο 14ος αναβάτης στην ιστορία του Πρωταθλήματος που φτάνει αυτό τον αριθμό. Αντίστοιχα, τα 200 GP θα φτάσει στην καριέρα του ο Bradley Smith στον Αγώνα της Κυριακής.

Επόμενο άρθρο »

To νέο κράνος του Valentino Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

200αρίζει ο Pedrosa!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα