• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP 2018: Το grid των ρεκόρ!
12 Πρωταθλητές, 32 Τϊτλοι, 461 νίκες!
Νέα 15/03/2018 - 13:31

Σημαντικά ρεκόρ καταγράφονται από τους οδηγούς που θα απαρτίσουν τους συμμετέχοντες στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Φέτος έχουμε 19 οδηγούς με προηγούμενη εμπειρία στη MotoGP κατηγορία και πέντε νεοφερμένους, οι τέσσερεις από τους οποίους έχουν νίκες στις μικρότερες κατηγορίες.

 

Από πέρυσι έφυγαν οι Jonas Folger (λόγω αρρώστιας), Loris Baz (στα SBK), ο Sam Lowes (Moto2) και ο Hector Barbera (Moto2).

 

Στους rookies, ο Franco Morbidelli (8), Tom Luthi (16), Xavier Simeon (1) και Takaaki Nakagami (2) έχουν πάρει νίκες, ενώ ο Hafizh Syahrin έχει κάποια βάθρα στην Moto2.

 

Η δύναμη και το επίπεδο του ανταγωνισμού για το 2018, φαίνεται από τα παρακάτω στατιστικά για τους 24 συμμετέχοντες.

 

Οι 12 από αυτούς είναι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές: (Rossi/Marquez/Lorenzo/Pedrosa/Zarco/Bautista/Vinales/Pol Espargaro/Rabat/Dovizioso/Morbidelli/Luthi) ισοφαρίζοντας το ρεκόρ από το 2015.

 

32 Παγκόσμιους Τίτλους έχουν αυτοί οι 12 αναβάτες, κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ για τις κανονικές συμμετοχές της μεγάλης κατηγορίας.

 

Οι 9 από τους 24 έχουν πάρει νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Όλοι μαζί φτάνουν τις 215 νίκες, κάτι που επίσης αποτελεί ρεκόρ.

 

Οι 21 από τους 24 οδηγούς έχουν καταφέρει να πάρουν νίκη σε μια από τις τρεις κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το άθροισμα των νικών τους είναι 461.

 

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης είναι ο Valentino Rossi, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες έγινε 39 ετών, ενώ ο μικρότερος παραμένει ο Alex Rins (22χρ).

Επόμενο άρθρο »

Έτοιμος για «μεγάλα πράγματα» ο Vinales

« Προηγούμενο άρθρο

Τα φρένα στο Qatar

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα