• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BMW: 20 χρόνια στο MotoGP
Το επίσημο αυτοκίνητο του Πρωταθλήματος
Νέα 14/03/2018 - 17:33

Φέτος είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για την BMW, καθώς γιορτάζει τα 20 χρόνια παρουσίας της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών (MotoGP).

 

Ο κατασκευαστής συνεργάζεται με την Dorna από το 1999, παρέχοντας τα αυτοκίνητα ασφαλείας που βλέπουμε στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

 

Για το 2018, το αυτοκίνητο ασφαλείας του MotoGP θα είναι η νέα BMW M5 ενώ συνολικά ο κατασκευαστής θα προσφέρει εφτά αυτοκίνητά του.

 

«Είναι σπάνιο φαινόμενο στο χώρο του αθλητισμού μια τόσο μακρόχρονη κι επιτυχημένη συνεργασία», σχολίασε ο Frank van Meel, Πρόεδρος της BMW M GmbH.

 

«Είκοσι χρόνια μετά, η Dorna εξακολουθεί να έχει έναν συνεργάτη, την BMW M GmbH,  για την οποία η ασφάλεια των οδηγών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα».

 

Η BMW πάντα προμηθεύει το MotoGP με τα τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητά της. Η νέα BMW παρουσιάστηκε στο κοινό τον Αύγουστο του 2017.

 

Το νέο αυτοκίνητο - για πρώτη φορά - διαθέτει το καινούργιο σύστημα της BMW ειδικά σχεδιασμένο για τη σειρά M, το M xDrive, ενώ ο V8 κινητήρας του αποδίδει 600hp.

 

Πέρα από την M5, στις πίστες θα υπάρχει και η BMW Μ3, ενώ οι άνθρωποι της Επιτροπής Ασφαλείας και ο Αλυτάρχης θα έχουν στη διάθεσή τους τις M4 Coupe και M2.

 

Επιπλέον, η BMW X5 M θα είναι το Ιατρικό αυτοκίνητο του MotoGP, ενώ πάντα θα υπάρχει έτοιμη (για όποτε παραστεί ανάγκη) μια M6 Gran Coupe.

 

Τέλος, ο στόλος της BMW για το MotoGP ολοκληρώνεται με δυο μοτοσυκλέτες, τις BMW  S 1000 RR.

 

Εν μέσω των άλλων δραστηριοτήτων της BMW MGmbH, για 16η συνεχόμενη χρονιά θα συνεχιστεί ο θεσμός του BMW M Award.

 

Στο τέλος κάθε σεζόν, ο αναβάτης με τα καλύτερα συνολικά αποτελέσματα στις κατατακτήριες παίρνει μια αποκλειστική BMW M.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Είμαι έτοιμος!

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: Marquez-Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα