• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: Πρεμιέρα για το 2018
Όλα έτοιμα για τον πρώτο Γύρο
Νέα 13/03/2018 - 10:58

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που στην πίστα Losail του Qatar έγινε ο πρώτος Αγώνας υπό το φως των προβολέων.

 

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, προς το καλύτερο, και τα τελευταία χρόνια βλέπουμε εκπληκτικό θέαμα από το αγαπημένο μας MotoGP.

 

Μια ακόμα συναρπαστική σεζόν είναι έτοιμη να ξεκινήσει και πολλοί θεωρούμε ότι αυτή θα είναι ακόμα καλύτερη από τις προηγούμενες!

 

Η συγκεκριμένη πίστα δεν είναι ιδιαίτερα καλή για τις Honda, ωστόσο τόσο ο Marc Marquez όσο και ο Dani Pedrosa ήταν πολύ δυνατοί στις χειμερινές δοκιμές.

 

Με τέσσερεις Τίτλους τα τελευταία πέντε χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, δεν είναι εύκολο να ξεγράψει κανείς τον Marquez από τη διεκδίκηση του Τίτλου και φέτος.

 

Από την άλλη και ο Dani Pedrosa ξεκινά δυνατά και είναι χαρακτηριστικό ότι στη δημοσκόπηση του motograndprix.gr (κάτω αριστερά στην κεντρική σελίδα) είναι τρίτο φαβορί πίσω από Marquez και Rossi!

 

Ένα καλό αποτέλεσμα θα κυνηγήσει και ο, εργοστασιακός πλέον, Cal Crutchlow της LCR Honda.

 

Στην Ducati η χρονιά ξεκινά τελείως διαφορετικά απ’ ότι τα περασμένα χρόνια, μιας και από την αρχή ένας οδηγός της λογίζεται ως μεγάλο φαβορί για τον Τίτλο.

 

Ο λόγος για τον Andrea Dovizioso που έχει μια πολύ καλή παρουσία στο Qatar με πολλά βάθρα στο παρελθόν.

 

Στόχος για τους κόκκινους είναι η νίκη και αυτό ισχύει για τον πολυνίκη της πίστας και κάτοχο του απόλυτου χρόνου και του ρεκόρ πίστας, Jorge Lorenzo.

 

Μόνο στη μεγάλη κατηγορία όμως, αυτός που έχει τις περισσότερες νίκες είναι ο Valentino Rossi, με τέσσερεις έναντι τριών του Ισπανού.

 

Ο Vale παραδοσιακά είναι καλός στην έρημο του Qatar, ωστόσο φέτος τα πράγματα δεν ήταν καλά το χειμώνα και περιμένουμε να δούμε πως θα παρουσιαστεί στον 1ο Αγώνα.

 

Το ίδιο ισχύει και για τον ομόσταυλό του, τον Maverick Vinales που έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα, κάτι που σύντομα αναμένεται να κάνει και ο Rossi.

 

Μια νέα σελίδα ανοίγεται για την ομάδα της Suzuki, που πέρυσι ταλαιπωρήθηκε όλη τη σεζόν από τις λάθος επιλογές της στα χειμερινά τεστ.

 

Φέτος ξεκινά με άλλον αέρα το Πρωτάθλημα, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Alex Rins κι ελπίζοντας πολλά στον έμπειρο Andrea Iannone.

 

Αιχμή του δόρατος για την Aprilia είναι ο Aleix Espargaro, ενώ στο εργοστάσιο ελπίζουν να μην χάσουν και πάλι στη βαθμολογία των Κατασκευαστών από την ΚΤΜ.

 

Από την άλλη, οι Αυστριακοί θέλουν να κάνουν ακόμα ένα βήμα μπροστά φέτος και να καταφέρουν να τερματίσουν μπροστά τόσο από την Aprilia, όσο και από την Suzuki.

 

Πέρυσι γράφαμε για την αλματώδη πρόοδο του εργοστασίου και φέτος - συνεχίζοντας με τους Pol Espargaro και Bradley Smith - δεν έχουν σκοπό να επιβραδύνουν.

 

Όμως στο θεαματικότερο Πρωτάθλημα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δεν είναι μόνο οι εργοστασιακοί αναβάτες που πρωταγωνιστούν.

 

Το δικό τους λιθαράκι βάζουν και οι δορυφορικοί, με μπροστάρη τον Johann Zarco που πέρυσι αναδείχθηκε σε Rookie της χρονιάς και καλύτερος δορυφορικός οδηγός.

 

Ο Γάλλος συνεχίζει με την ομάδα της Monster Tech3 και ξεκινάει τη σεζόν σε μια πίστα που πέρυσι παραλίγο να κάνει μια τεράστια έκπληξη, ενώ φέτος πήρε την 1η θέση στις δοκιμές.

 

Δεν είναι, ίσως, τυχαίο ότι πρόσφατα ο Marc Marquez τον συμπεριέλαβε στα φαβορί για τον Τίτλο!! Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Zarco θα κυνηγήσει τη νίκη και φέτος.

 

Στους δορυφορικούς όμως θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση από τον Cal Crutchlow, τον εξαιρετικό στις δοκιμές Jack Miller και τον πάντα υπολογίσιμο Danilo Petrucci.

 

Από τους τρεις ο τελευταίος έχει πολλά να αποδείξει φέτος, έχοντας και αυτός - όπως και ο Zarco - χάσει μια νίκη για πολύ λίγο πέρυσι.

 

Οι δορυφορικοί μπορούν να κάνουν εκπλήξεις φέτος, τι γίνεται όμως με τους νεοφερμένους στο Πρωτάθλημα και στη μεγάλη κατηγορία;

 

Πολλούς υποστηρικτές (και στην Ελλάδα) έχει ο Franco Morbidelli που ήρθε στην MotoGP ως Πρωταθλητής της Moto2 και ήταν ο πιο γρήγορος νεοφερμένος στο Qatar.

 

Ωστόσο πολύ ενθαρρυντικά ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής και του Takaaki Nakagami, ενώ εκπληκτική είναι και η προσαρμοστικότητα του Hafizh Syahrin.

 

Από την άλλη, ο Luthi - που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον περσινό του τραυματισμό στην Μαλαισία - και ο Simeon θα προσπαθήσουν να μείνουν κοντά στους αντιπάλους τους.

Επόμενο άρθρο »

Με τη νίκη κατά νου

« Προηγούμενο άρθρο

Παρουσιάστηκε και η KTM

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα