• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Διαχωρισμός στην Yamaha
Διαφορετική εξέλιξη για Rossi-Vinales
Νέα 27/02/2018 - 09:36

Για τις δοκιμές της Ταϊλάνδης - λίγο πριν ξεκινήσουν αυτές του Qatar - μίλησε ο Massimo Meregalli στο «αδερφό» gpone.com.

 

«Στην Buriram κάποια από τα περσινά προβλήματα που είχαμε βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια», επιβεβαιώνει ο Meregalli και συνεχίζει:

 

«Αυτή τη φορά όμως οι αναβάτες μας παραπονιούνται για δυο διαφορετικά πράγματα και αυτό μας αναγκάζει να δουλέψουμε σε δυο διαφορετικές κατευθύνσεις».

 

Ο Valentino Rossi επιμένει στο θέμα της βελτίωσης των ηλεκτρονικών, ενώ ο Maverick Vinales στρέφει την προσοχή του στο πλαίσιο.

 

«Ναι, ο Valentino είναι ικανοποιημένος με τη νέα μοτοσυκλέτα αλλά προβληματίζεται με τα ηλεκτρονικά. Ο Vinales από την άλλη δεν μπορεί να σταματήσει ή να στρίψει όπως θέλει».

 

«Και οι δυο τους πάντως ήταν ικανοποιημένοι με το νέο κινητήρα και την τελική του ταχύτητα».

 

Ποια είναι η ρίζα του προβλήματος σύμφωνα με τον Meregalli;

 

«Τρεις παράγοντες που συνδέονται: η Μ1, τα ελαστικά και η άσφαλτος. Η γκάμα ελαστικών που μπορούμε να έχουμε είναι πιο περιορισμένη από των αντιπάλων μας».

 

Κι από την άλλη, στην Yamaha βλέπουν έναν δυνατό Johann Zarco να έχει καλό ρυθμό και να γράφει καλούς χρόνους με τη δορυφορική του Μ1.

 

«Η μοτοσυκλέτα του και η εργοστασιακή είναι σχεδόν ίδιες. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι εμείς έχουμε τον καινούργιο κινητήρα».

 

«Νομίζω ότι πρέπει να δουλέψουμε στα ηλεκτρονικά. Πέρυσι είχα τις αμφιβολίες μου, αλλά φέτος σιγουρεύτηκα μιας και η μοτοσυκλέτα του Zarco είναι 90% ίδια με τη δική μας».

 

Ο Γάλλος χρησιμοποιεί διαφορετικά ηλεκτρονικά; Φυσικά και όχι, αλλά ο Meregalli εξηγεί: «Η βάση είναι ίδια, αλλά ο καθένας τα ρυθμίζει σύμφωνα με τις ανάγκες του».

 

Ο διαχωρισμός εξέλιξης στην Yamaha είναι ορατός και το γεγονός ότι το εργοστάσιο μπορεί να ακολουθήσει δυο διαφορετικές κατευθύνσεις, το επιβεβαίωσε ο Meregalli παραπάνω.

 

Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα να δούμε τον Rossi με το πλαίσιο του 2018 (που είναι βασισμένο όμως σε αυτό το ’16 εν πολλοίς) και τον Vinales με μια πιο «παλιά» έκδοσή του;

 

«Ναι... αλλά σε μια τέτοια περίπτωση η δύναμή μας διαχωρίζεται, αλλά αν οι οδηγοί μας έχουν διαφορετικές απαιτήσεις είμαστε έτοιμη να το κάνουμε».

Επόμενο άρθρο »

Απογοητευμένος ο Davies

« Προηγούμενο άρθρο

Η Suzuki @ Buriram

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα