• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Aprilia στην αεροσήραγγα
Στο Qatar το νέο της φέρινγκ
Νέα 26/02/2018 - 09:58

Τα αεροδυναμικά βοηθήματα (ή αλλιώς φτεράκια) μπορεί επίσημα να καταργήθηκα, ωστόσο οι κατασκευαστές ψάχνουν κάθε τρόπο να ανακτήσουν τα πλεονεκτήματά τους.

 

Στα δυο χειμερινά τεστ που έχουν γίνει για την ώρα, στην Μαλαισία και την Ταϊλάνδη, έχουμε δει πρόοδο σε αυτόν τον τομέα από όλους τους κατασκευαστές.

 

Μόνο η Aprilia έχει μείνει πίσω, ωστόσο - όπως μα πληροφορεί το σχετικό δελτίο τύπου της ομάδας - το εργοστάσια δουλεύει σκληρά για να έχει το νέο του φέρινγκ στο Qatar.

 

Μάλιστα, οι Aleix Esprargaro και Scott Redding είχαν δουλειά μετά τις δοκιμές στην Buriram, κάνοντας αεροδυναμικά τεστ στην αεροσήραγγα του Πανεπιστημίου  της Perugia.

 

«Η αεροδυναμική έρευνα έχει γίνει εκ των ων ουκ άνευ για την εξέλιξη μιας σύγχρονης μοτοσυκλέτας MotoGP», επιβεβαιώνει ο Romano Albesiano.

 

«Σε ένα Πρωτάθλημα εξαιρετικά ισορροπημένο, η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να μετατραπεί σε έναν αποφασιστικό παράγοντα επιτυχίας».

 

«Οι Scott και Aleix έχουν διαφορετικά φυσικά χαρακτηριστικά και απαιτείται διαφορετική προσέγγιση στο αεροδυναμικό κομμάτι για βέλτιστη αποτελεσματικότητα».

 

«Οι δοκιμές στην αεροσήραγγα είναι κομμάτι της αεροδυναμικής μελέτης, που περιλαμβάνει και προσομοιώσεις σε υπολογιστή αλλά και δοκιμές σε πίστα».

 

«Την πρώτη έκδοση του αεροδυναμικού φέρινγκ της RS-GP θα το φέρουμε στο Qatar, ενώ μια δεύτερη εξέλιξή του έχει προγραμματιστεί για μέσα στη σεζόν».

Επόμενο άρθρο »

Melandri: Τρελός Αγώνας!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Phillip Island: Αγώνας 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα