• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Phillip Island: ΕΔ1-2-3
Ο Savadori έκανε τη διαφορά την 1η ημέρα
Νέα 23/02/2018 - 09:49

Ο Lorenzo Savadori έδωσε το ρυθμό την πρώτη ημέρα της φετινής σεζόν των SBK-Motul, που ξεκίνησε σήμερα στο Phillip Island της Αυστραλίας.

 

Ο αναβάτης της Aprilia κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, μπροστά από τον Leon Camier της Red Bull Honda!

 

Η ημέρα ξεκίνησε με τις τρεις ελεύθερες δοκιμές μαζί. Στο πρώτο 40λεπτο είχαμε βροχή και τον Marco Melandri να κάνει τον καλύτερο χρόνο με 1:42.974.

 

Πίσω από την Ducati του Ιταλού, ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jonathan Rea και η Aprilia του Eugene Laverty.

 

Η πίστα είχε στεγνώσει με την έναρξη των ΕΔ2 και τα πρώτα λεπτά ήταν συναρπαστικά, καθώς όλοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τις συνθήκες για να περάσουν στην SP2.

 

Υπό το φόβο της επιστροφής της βροχής, ο Rea ξεκίνησε δυνατά με χρόνο στο 1:31.921, ωστόσο στη συνέχεια ανέλαβαν δράση το δίδυμο της Aprilia και ο Tom Sykes.

 

Ο τελευταίος κατάφερε με το 1:31.277 να κρατά την πρώτη θέση στη λίστα με τους χρόνους για το μεγαλύτερο διάστημα των ΕΔ2.

 

Δέκα λεπτά πριν το τέλος ήρθε ο  εντυπωσιακός Leon Camier να βγάλει από την πρώτη θέση τον Sykes, ωστόσο ούτε ο αναβάτης της Honda δεν την κράτησε μέχρι το τέλος.

 

Ήταν η σειρά του Lorenzo Savadori να ολοκληρώσει έναν ωραίο γύρο στα τελευταία λεπτά και με το 1:30.407 να αναλαμβάνει αυτός τα ηνία της ημέρας.

 

Αυτός  ο χρόνος έμελε να είναι και ο καλύτερος της ημέρας, καθώς δεν είχαμε παρά λίγες αλλαγές στη δεκάδα με το τέλος και των ΕΔ3 αργότερα.

 

Ο Leon Camier και ο Eugene Laverty κράτησαν τις θέσεις τους στην πρώτη τριάδα, χάρη στους χρόνους τους από τις ΕΔ2.

 

Την τέταρτη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα πήρε ο Tom Sykes, που κράτησε πίσω του τον Jonathan Rea.

 

Ο ταχύτερος όλων στο βρεγμένο (ΕΔ1), ο Marco Melandri, έμεινε με τον έκτο καλύτερο χρόνο στο στεγνό, μπροστά από την Yamaha του Michael Van der Mark.

 

Κορυφαίος από τους ανεξάρτητους οδηγούς ήταν ο Xavi Fores που ανέβηκε στην 8η θέση με μια διαφορά στα τρία δέκατα από τον Chaz Davies.

 

Ο Alex Lowes με την Yamaha του έκλεισε τη δεκάδα των πρώτων που παιρνούν απευθείας στην SP2, έχοντας ξεπεράσει μια πτώση που είχε στις ΕΔ2.

 

Μια τέτοια, πτώση δηλαδή, δεν επέτρεψε στον Jake Gagne να βάλει και αυτός την Honda του στη δεκάδα.

 

Ο Αμερικανός ήταν 11ος και ένα δέκατο περίπου μπροστά από τον Toprak Razgatlioglu και την ιδιωτική Kawasaki του.

 

Δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά ο Loris Baz στην επιστροφή του στα SBK-Motul. Ο Γάλλος είχε μια πτώση στις ΕΔ2 και δεν έκανε παρά ελάχιστους γύρους στις ΕΔ3.

 

Εν τέλει ο Baz έμεινε μόλις στην 16η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων, με έναν άλλο οδηγό από το MotoGP, τον Yonny Hernandez, να είναι 7χιλ πίσω του.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Είμαι έτοιμος!

« Προηγούμενο άρθρο

Έτοιμος να δώσω το 100%

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα