• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Thai Test Ημ. 2: Τελικοί χρόνοι
Έσπασε το 1:30 στο τέλος ο Marquez!
Νέα 17/02/2018 - 18:23

Το είπε και το έκανε!

 

Ο Marc Marquez έλεγε χτες ότι ένας χρόνος στο 1:29 είναι εφικτός και σήμερα το πέτυχε στην Ταϊλάνδη.

 

Την ημέρα των γενεθλίων του, σήμερα, ο Marquez φεύγει από την πίστα χαρούμενος και ο μόνος που κατάφερε να σπάσει το όριο του 1:30.

 

Λίγα λεπτά πριν το τέλος των δοκιμών, ο 25χρονος - πλέον - Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:29.969, φορώντας μάλιστα το μεσαίο πίσω ελαστικό.

 

Η Honda έκανε το 1-2 στο τέλος, μιας και ο Dani Pedrosa έμεινε στη δεύτερη θέση με διαφορά 0.158’’ από τον ομόσταυλό του.

 

Τα λόγια είναι πλέον περιττά για τον Jack Miller, ο οποίος πραγματικά χαίρεται την οδήγηση πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα, την Ducati.

 

Ο Αυστραλός ήταν η καλύτερη κόκκινη μοτοσυκλέτα στην πίστα της Ταϊλάνδης, μόλις δυο δέκατα πιο αργός από τον Marc Marquez.

 

Σημαντικά κατέβασε το χρόνο του στο τέλος, όταν και οι υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή είχαν υποχωρήσει, ο Maverick Vinales.

 

Έτσι ο Ισπανός ανέβηκε στην τέταρτη θέση και πήρε τον τίτλο της καλύτερης Yamaha από τον Johann Zarco, με διαφορά μόλις 86χιλ.

 

Ο Γάλλος με την Μ1 του 2016 ήταν μόλις εφτά χιλιοστά μπροστά από τον Danilo Petrucci, με τους πρώτους έξι να έχουν διαφορά στα τέσσερα δέκατα μεταξύ τους.

 

Λίγο πιο πίσω βρίσκουμε τον Alex Rins. Ο Ισπανός δεν απέφυγε μια πτώση, αλλά στο τέλος ήταν και πάλι πολύ καλός, κατακτώντας την 7η θέση.

 

Ο πρώτος της χτεσινής ημέρας, ο Cal Crutchlow, περιορίστηκε σήμερα στην 8η θέση όντας μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από την Honda του Marquez.

 

Τη δεκάδα κλείνουν οι δυο εργοστασιακές Ducati των Andrea Dovizioso και Jorge Lorenzo, με τη διαφορά τους να είναι στα 0.235’’.

 

Εξαιρετικός και πάλι ο Tito Rabat, ο οποίος πήρε την 12η θέση πίσω από την GSX-RR του Andrea Iannone και μπροστά από τους Bautista και Rossi.

 

Ο Valentino προφανώς δεν είχε στο πρόγραμμα να πιέσει στο τέλος της ημέρας κι έμεινε με τον πρωινό του χρόνο, που τον περιόρισε στην 14η θέση.

 

Ο τελευταίος από τους αναβάτες με διαφορά στο δευτερόλεπτο από την κορυφή ήταν ο εντυπωσιακός Takaaki Nakagami.

 

Ο Ιάπωνας έκλεψε την παράσταση σήμερα, κάνοντας τον 15ο χρόνο ανάμεσα στους 24 αναβάτες της κατηγορίας, με διαφορά 0.932’’ από την κορυφή!

 

Ο Nakagami ήταν τρία δέκατα πιο γρήγορος από τον δεύτερο καλύτερο rookie, τον Franco Morbidelli που ήταν 18ος.

 

Ανάμεσά τους ήταν ο Bradley Smith και ο Aleix Espargaro. Την εικοσάδα των πρώτων έκλεισαν οι Mika Kallio και Scott Redding.

 

Πολύ καλά στοιχεία έδειξε σήμερα ο Hafizh Syahrin, ο οδηγός από την Μαλαισία που αναμένεται να ανακοινωθεί στη θέση του Jonas Folger για το 2018.

 

Ο Syahrin - μόλις τη δεύτερη ημέρα που οδηγεί πρωτότυπη μοτοσυκλέτα MotoGP - κατέβασε σχεδόν 1.2’’ το χτεσινό του χρόνο!

 

Η διαφορά του από την κορυφή μειώθηκε στα μόλις δυο δευτερόλεπτα, ενώ άφησε σχεδόν τρία δέκατα πίσω του τον Xavier Simeon και την Ducati του.

Επόμενο άρθρο »

Χωρίς τη «σωστή» λύση

« Προηγούμενο άρθρο

Η έκπληξη της Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα