• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: Το επίπεδο του Πρωταθλήματος;
Δεν έχει ανέβει απ’ όταν έφυγα εγώ!
Νέα 08/02/2018 - 13:43

Συνέντευξη στο motorsport.com έδωσε ο Casey Stoner και όπως πάντα, ο Αυστραλός είχε ενδιαφέροντα πράγματα να πει. Παρακάτω θα διαβάσουμε τα πιο σημαντικά από αυτά:

 

Πως είδες τα σκαμπανεβάσματα της Yamaha πέρυσι;

Δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν είσαι απ’ έξω, να πεις κάτι. Ο Vinales είχε τρομερή εμπιστοσύνη στην αρχή, αλλά εύκολα τη χάνεις μετά από μερικές πτώσεις. Είναι ακόμα νέος και δεν έχει εμπειρία στη MotoGP. Για μένα είναι και οι οδηγοί... δεν γίνεται από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις να δυσκολεύεσαι να είσαι στη δεκάδα και να φταίει μόνο το σύνολο.

 

Πιστεύεις ότι ο Marquez ωθεί τους άλλος ν’ ανεβάσουν την απόδοσή τους, όπως ακριβώς συνέβαινε και μ’ εσένα;

Ναι, αλλά συγχρόνως είναι και δύσκολο να πεις. Όλοι λένε ότι το επίπεδο του Πρωταθλήματος έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια, αλλά το να έρχομαι εγώ - μετά από τέσσερα χρόνια αποχής - και να κάνω ίδιους χρόνους με τους πρώτους.... δεν μου φαίνεται ότι έχει ανέβει και πολύ!

 

Τι ρίσκα χρειάζεται να πάρει κάποιος για ν’ αντιμετωπίσει τον Marquez;

Κάνω τους ίδιους χρόνους με πολύ λιγότερο ρίσκο, επομένως πιστεύω ότι μπορείς να είσαι γρήγορος χωρίς ρίσκο. Υπάρχουν κάποιοι που μπορούν και κερδίζουν χωρίς να ρισκάρουν τόσο. Ο Marc έχει το στυλ του και είναι εντυπωσιακός. Ο τρόπος που νοιώθει όταν είναι να χάσει το μπροστινό και μετά το σώζει, είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί στο Πρωτάθλημα.

 

Για πόσο καιρό θα συνεχίσεις να είσαι δοκιμαστής;

Για όσο μου είναι διασκεδαστικό να οδηγώ μοτοσυκλέτες. Τώρα το διασκεδάζω κι έχω για οδηγούς μου τον Jorge και τον Dovi και όσο πιο επιτυχημένοι είναι, τόσο πιο υπερήφανος νοιώθω επειδή τους βοήθησα.

 

Σου κάνει εντύπωση που ο Rossi αγωνίζεται ακόμα στην ηλικία των 38 ετών;

Όχι... όλοι είναι διαφορετικοί. Μερικοί από τους καλύτερους σε φυσική κατάσταση ανθρώπους στον κόσμο είναι ανάμεσα στα 35 και στα 40. Αν του αρέσει και είναι ανταγωνιστικός, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσει. Παραμένει ως μια από τις καλύτερες επιλογές για εργοστασιακή θέση και αυτό που φέρνει στο Πρωτάθλημα είναι τεράστιο.

Επόμενο άρθρο »

Τι ακριβώς κάνει ένας coach;

« Προηγούμενο άρθρο

Luthi: Τους άφησε άφωνους!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα