• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoE: To νέο Ηλεκτρικό Πρωτάθλημα
Παρουσιάστηκε σήμερα στη Ρώμη
Νέα 06/02/2018 - 14:25

Μια νέα κατηγορία θα έχουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών από το 2019 κι έπειτα.

 

Πρόκειται φυσικά για την κατηγορία με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, που αποκαλύφθηκε σήμερα σε μια τελετή που έλαβε χώρα στη Ρώμη.

 

Αρκετές φορές είχαμε αναφερθεί στο συγκεκριμένο νέο που επισημοποιήθηκε σήμερα, ενώ πλέον γνωρίζουμε και την επίσημη ονομασία: MotoE.

 

Τις 18 μοτοσυκλέτες του Πρωταθλήματος αυτού θα τις προμηθεύει η Energica, με τη μοτοσυκλέτα της ν’ αποδίδει 147hp, θα κάνει το 0-100χλμ σε 3’’ και θα έχει 250χλμ τελική.

 

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει ακόμα την τελική της μορφή και αναμένεται να «χάσει» κι άλλο βάρος, ενώ η μπαταρία της θα φορτίζει από το 0 μέχρι το 85% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

 

Ο πρώην αναβάτης του MotoGP και νυν υπεύθυνος ασφαλείας της Dorna, ο Loris Capirossi είναι αυτός που την οδήγησε στην πίστα και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του:

 

«Πραγματικά το διασκέδασα! Την πρώτη φορά που την οδήγησα είπα: ουάου, είναι πολύ ωραία! Είμαστε ακόμα στην αρχή, αλλά κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

 

«Η ροπή της είναι απίστευτη. Μπορείς να παίξεις με το γκάζι. Η δύναμη είναι πάντα εκεί και ο ήχος... δεν είναι ήχος αλλά κάτι άλλο».

 

«Όταν ακούμπησα γόνατο κάτω, άκουγα μόνο τον ήχο που έκανε καθώς γλίστραγε. Είναι διαφορετικό. Είναι το μέλλον και πιστέψτε με, είναι ωραίο να οδηγείς μια τέτοια μοτοσυκλέτα».

 

Οι 14 μοτοσυκλέτες θα δοθούν σε ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, ενώ οι άλλες 4 σε ομάδες της Moto2 και της Moto3. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τους οδηγούς.

 

Οι Αγώνες θα γίνουν σε συγκεκριμένες πίστες (μάλλον με μικρές ευθείες, για να μην τελειώνει η μπαταρία) και θα έχουν διάρκεια 10-12 γύρων.

Επόμενο άρθρο »

Ο Romagnoli βαθμολογεί τον Petrux

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Η Suzuki στην Sepang

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα