• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rins: Η έκπληξη της χρονιάς;
Το «στοίχημα» της Suzuki στο MotoGP
Νέα 05/02/2018 - 13:23

Το μεγάλο «στοίχημα» της Suzuki στη μεγάλη κατηγορία άκουγε στο όνομα Alex Rins, όταν ο νεαρός Ισπανός κλήθηκε πέρυσι ν’ αντικαταστήσει τον Vinales στην ομάδα.

 

Η πρώτη του χρονιά όμως στη μεγάλη κατηγορία σημαδεύτηκε από αρκετούς τραυματισμούς, που του στέρησαν μια ομαλή προσαρμογή στα νέα γι’ αυτόν δεδομένα.

 

Στο GP του Qatar το 2017 κατάφερε να μπει με το καλημέρα στη δεκάδα των πρώτων, τερματίζοντας τον Αγώνα στην ένατη θέση.

 

Λίγες ημέρες αργότερα όμως τραυματίστηκε κάνοντας motocross. Και δεν ήταν ο πρώτος του τραυματισμός, καθώς είχε σταθεί άτυχος και στα χειμερινά τεστ.

 

Δεν ήταν όμως ούτε και ο τελευταίος. Ο Rins έπεσε και χτύπησε στις ΕΔ3 του GP στην Αμερική. Για τον Ισπανό ήταν ο 5ος του τραυματισμός σε διάστημα 8 μηνών.

 

Η πορεία του δύσκολη, όμως στα τέλη της σεζόν κατάφερε να επανέλθει στα καλά αποτελέσματα.

 

Στους τελευταίους εφτά Αγώνες της περσινής χρονιάς, από το Silverstone κι έπειτα, ήταν τρεις φορές στη δεκάδα και άλλες δυο μέσα στην καλύτερη πεντάδα.

 

Σ’ αυτό το διάστημα πήρε και το καλύτερό του αποτέλεσμα στη μεγάλη κατηγορία, ολοκληρώνοντας τον εντός έδρας Αγώνα του στη Valencia, στην 4η θέση.

 

Απαλλαγμένος από τους τραυματισμούς, ο Alex Rins ξεκίνησε με θεαματικό τρόπο την παρουσία του στα χειμερινά τεστ.

 

Ο αναβάτης της Suzuki ήταν μόλις μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Lorenzo στην Sepang, τερματίζοντας στην 6η θέση μπροστά από αναβάτες όπως ο Vinales, ο Marquez, ο Rossi και ο Zarco.

 

Όμως και στη μίνι προσομοίωση Αγώνα που έκανε στην Μαλαισία έδειξε εξαιρετικά στοιχεία, καθώς αν εξαιρέσουμε έναν αργό γύρο, ήταν σταθερός στο 2:00.

 

Βάσει των παραπάνω, είναι δυνατόν να ισχυριστεί κανείς ότι ο - μόλις 22 ετών Rins - μπορεί να αποτελέσει μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του 2018.

Επόμενο άρθρο »

Μικρότεροι 7 Αγώνες από φέτος

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Βγάζοντας... πόδι!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα