• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Δορυφορικές ομάδες
Μόνο οι μισοί κατασκευαστές έχουν!
Νέα 01/02/2018 - 10:49

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών και συγκεκριμένα στη μεγάλη κατηγορία, μόνο οι τρεις από τους έξι κατασκευαστές έχουν δορυφορική ομάδα.

 

Το πλάνο της Dorna είναι οι έξι κατασκευαστές να έχουν μια εργοστασιακή και μια δορυφορική ομάδα στο μέλλον.

 

Για την ώρα όμως, η Ducati έχει οχτώ μοτοσυκλέτες , η Honda έχει έξι και η Yamaha τέσσερεις. Αντίθετα, Suzuki/KTM/Aprilia έχουν από δυο μοτοσυκλέτες.

 

Η παρουσία μιας δορυφορικής ομάδας έχει τα πλεονεκτήματα (περισσότερα δεδομένα για ανάλυση/εξέλιξη) αλλά και τα μειονεκτήματά του (οικονομικής φύσης κυρίως).

 

Παρακάτω παραθέτουμε τι είπαν οι διάφοροι εκπρόσωποι των τριών εργοστασίων, αναφορικά με το θέμα των δορυφορικών ομάδων.

 

Suzuki, Davide Brivio:

 

«Για να είμαι ειλικρινής, φέτος φάνηκε ότι μας έλειπε μια δορυφορική ομάδα. Θα θέλαμε να έχουμε άλλους δυο αναβάτες για υποστήριξη και βοήθεια».

 

«Είναι κάτι που το συζητάμε κι ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να το πετύχουμε το 2019. Όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς να πούμε».

 

«Για εμάς είναι πιο δύσκολο διότι δεν έχουμε πρότερη εμπειρία πάνω στη διαχείριση δορυφορικών ομάδων, των εξαρτημάτων κτλ».

 

«Είναι μια κουβέντα που συνεχίζεται, αλλά σίγουρα θέλουμε κι ελπίζουμε να το καταφέρουμε μια μέρα».

 

Aprilia, Romano Albesiano:

 

«Δεν είναι προτεραιότητά μας, αλλά είμαστε ανοιχτοί στο να προμηθεύουμε στο μέλλον μια δορυφορική ομάδα. Προτεραιότητά μας όμως για τώρα είναι η τεχνική εξέλιξη».

 

«Υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Σίγουρα έχεις δυνατότητα να πάρεις περισσότερα δεδομένα, αλλά περιπλέκονται κιόλας τα πράγματα με την οργάνωση. Θα δούμε».

 

ΚΤΜ, Pit Beirer:

 

«Δεν υπάρχει καμμία ξεκάθαρη απόφαση για το θέμα αυτό. Παίζει ρόλο και η ζήτηση που θα υπάρχει από τις ομάδες».

 

«Πρώτα πρέπει να δουλέψουμε στην απόδοση της μοτοσυκλέτας μας και μετά θα δούμε αν θα υπάρξει κάποιο αίτημα από ομάδα».

 

«Υπάρχει πλάνο να έχουμε δορυφορική ομάδα στο μέλλον, αλλά όπως είπα είναι σημαντικό να δούμε και τι ζήτηση θα υπάρχει».

Επόμενο άρθρο »

Video: Ο Marquez προπονείται

« Προηγούμενο άρθρο

Morbido: Το τεστ της Sepang;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα