• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar Ημέρα 10
Ανατροπή με τον Walkner στην κορυφή!
Νέα 17/01/2018 - 10:12

Η χτεσινή ημέρα ήταν ίσως η πιο καθοριστική όσον αφορά στην έκβαση του φετινού Rally Dakar, με τον Matthias Walkner της KTM να αναδεικνύεται σε φαβορί.

 

Μετά την ακύρωση της 9ης Ειδικής, την 10η ημέρα ο Van Beveren (1ος στη γενική κατάταξη μέχρι πρότινος) είχε μια πτώση, ενώ άλλοι 4 διεκδικητές είχαν πολύ άσχημη απόδοση.

 

Πάντως το ξεκίνημα της χτεσινής ημέρας δεν προμήνυε τίποτα τέτοιο, με έξι αναβάτες να είναι όλοι τους πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον.

 

Ο Walkner έκανε μια καλή αρχή, όχι κάτι το εξαιρετικό πάντως και στα μισά της Ειδικής ήταν περίπου 7 λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο, τον Kevin Benavides της Honda.

 

Ωστόσο όταν ξεκίνησε το δεύτερο μέρος των 373χλμ της ημέρας, σχεδόν όλοι όσοι ήταν στις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης χάθηκαν!

 

Τόσο ο Benavides, όσο και οι PriceBarreda και Meo έχασαν πάρα πολύ χρόνο και μόνο οι Van Beveren και Walkner δεν έκαναν λάθη στην πλοήγησή τους.

 

Τρία χιλιόμετρα όμως πριν το τέλος κι ενώ ο Van Beveren έδειχνε ότι θα έπαιρνε την Ειδική, είχε μια πτώση σπάζοντας την κλείδα του και τραυματίζοντας τη σπονδυλική του στήλη και το θώρακά του.

 

Οι Quintanilla (Husqvarna) και Farres (ιδιωτική KTM) ήταν στις δυο πίσω θέσεις της 10ης ημέρας με διαφορά 11 και 16 λεπτά από τον Walkner, με τον Farres μάλιστα ν’ ανεβαίνει στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

 

Εκεί ο Matthias Walkner και η KTM απολαμβάνουν ένα προβάδισμα σχεδόν 40 λεπτών (!) από τον δεύτερο, τον Joan Barreda της Honda. Δυο λεπτά περίπου πιο πίσω είναι ο ομόσταυλός του, ο Benavides ενώ στην 5άδα παρέμεινε και ο Price.

 

Στην 6η θέση είναι ο Antoine Meo (ομόσταυλος των Walkner και Price) ο οποίος ήταν και ο οδηγός που έχασε τον περισσότερο χρόνο χτες, τερματίζοντας πάνω από μια ώρα πίσω από τον Walkner.

 

Τα αποτελέσματα της 10ης Ειδικής

 

Η γενική κατάταξη του Rally Dakar μετά την 10η ημέρα

Επόμενο άρθρο »

Laureus World Sport Awards 2018

« Προηγούμενο άρθρο

Η Ομάδα GasGas συνεχίζει την πορεία της στο Ράλλυ Ντακάρ

Χορηγοί