• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar Ημέρα 8
Meo vs Brabec και νικητής ο 1ος!
Νέα 15/01/2018 - 10:00

Ο Antoine Meo κατάφερε να πάρει τη χτεσινή Ειδική, την μεγαλύτερη χιλιομετρικά του φετινού Dakar, την ώρα που στη γενική κατάταξη η διαφορά των δυο πρώτων είναι μόλις 22’’!

 

Η 8η Ειδική, που είχε μήκος 498χλμ, διεξήχθη ανάμεσα στην Uyuni και Tupiza, δυο πόλεις της Βολιβίας.

 

Η εκκίνηση ανήκε στο δίδυμο της KTM, τον Antoine Meo και τον Toby Price που πέρασαν γρήγορα μπροστά, ωστόσο ανέβαινε διαρκώς από πίσω ο Ricky Brabec της Honda.

 

Ο τελευταίος κατάφερε στο 7ο σημείο ελέγχου - από τα δέκα συνολικά - να τεθεί επικεφαλής. Η μάχη του με τον Meo διήρκεσε μέχρι τέλους, όταν και ο οδηγός της KTM κέρδισε τον Brabec.

 

Έτσι ο Antoine Meo πήρε τη δεύτερη νίκη του σε τρεις Ειδικές. Ο Toby Price τερμάτισε αμέσως πιο πίσω, με τη διαφορά των τριών πρώτων να είναι κάτω από τρία λεπτά!

 

Δεν ήταν καλή η χτεσινή ημέρα για τους De Soultrait και Quintanilla που έπεσαν και οι δυο, με τον πρώτο μάλιστα να προσθέτει το όνομά του σε αυτούς που αποχώρησαν του Αγώνα.

 

Μάλιστα και ο Franco Caimi αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει (και οι δυο με Yamaha) κι έτσι ο μόνος εκπρόσωπος του Ιάπωνα κατασκευαστή είναι ο Van Beveren.

 

Ο τελευταίος δεν κατάφερε να ξεχωρίσει χτες και ολοκλήρωσε την Ειδική μόλις στην 7η θέση, σχεδόν 9 λεπτά πίσω από τον πρώτο, χάνοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος από το προβάδισμά του.

 

Κρατά την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, ωστόσο o Kevin Benavides (Honda) είναι μόλις 22’’ πίσω του.

 

Ο πιο αργός από τους αναβάτες στις πρώτες θέσεις ήταν ο Joan Barreda, ο οποίος πάντως έχει χτυπήσει στο γόνατό του από την 7η Ειδική.

 

Ο αναβάτης της Honda ολοκλήρωσε 12 λεπτά πίσω από τον πρώτο τη χτεσινή ημέρα και είναι πλέον στην 5η θέση, πίσω από το δίδυμο της KTM (Walkner-Price). Η διαφορά του πάντως από τον πρώτο είναι μόνο 8 λεπτά.

 

Να σημειώσουμε ότι η σημερινή Ειδική του Rally Dakar ακυρώθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ο Αγώνας θα συνεχιστεί αύριο.

 

Η κατάταξη (10 πρώτοι) της χτεσινής Ειδικής.

 

Οι 10 πρώτοι της γενικής κατάταξης του Dakar, μετά το τέλος και της 8ης Ειδικής.

Επόμενο άρθρο »

Αρκετά διαφορετική η GP18!

« Προηγούμενο άρθρο

Live η παρουσίαση της Ducati!

Χορηγοί