• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Υποχρεωτικοί οι αερόσακοι
Για όλους από το 2018
Νέα 12/01/2018 - 14:06

Από φέτος, οι αναβάτες όλων των κατηγοριών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα είναι υποχρεωτικό να φέρουν συστήματα με αερόσακους στις φόρμες τους.

 

Τέτοιες φόρμες πρέπει να φοράνε όλοι σε όλες τις περιόδους δοκιμών και φυσικά θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά ώστε να είναι λειτουργικοί.

 

Ο παραπάνω κανονισμός της FIM εξαιρεί τους οδηγούς που κάνουν έκτακτη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα.

 

Όσο για τους οδηγούς που αντικαθιστούν κάποιον τραυματία, αυτοί εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα μόνο για τα πρώτα δυο GP που θα λάβουν μέρος.

 

Όλοι οι υπόλοιποι αναβάτες, οι κανονικές συμμετοχές του Πρωταθλήματος, είναι υποχρεωμένοι να συμμορφωθούν με τα παραπάνω.

 

Ο κάθε αερόσακος πρέπει να καλύπτει και να προστατεύει υποχρεωτικά τους ώμους και τις κλείδες. Η προστασία της πλάτης δεν είναι υποχρεωτική.

 

Αν κάποιος κατασκευαστής όμως το επιλέξει, τότε είναι υποχρεωτικό να καλύπτεται όλη η σπονδυλική στήλη του οδηγού.

 

Φυσικά επιτρέπονται κάποιες παρεμβάσεις στο εν λόγω σύστημα, κυρίως με γνώμονα το διαφορετικό σωματότυπο του κάθε οδηγού.

 

Κάθε αερόσακος θα περνά από μια σειρά τεστ για να λαμβάνει έγκριση για την πίστα, ενώ δεν θα πρέπει να απαιτείται κάποιο επιπλέον εξάρτημα να τοποθετηθεί στη μοτοσυκλέτα, ώστε να καταστεί λειτουργικός.

Επόμενο άρθρο »

Ο «έξυπνος» Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Υπόκλιση στον Dani!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα