• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar Ημέρα 6
Ταχύτερος ο Meo, στην κορυφή ο Benavides
Νέα 12/01/2018 - 10:05

Συντομευμένη ήταν η χτεσινή Ειδική στο Rally Dakar, με τον Antoine Meo να είναι ο πιο γρήγορος, την ώρα που ο Benavides της Honda ανέβηκε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης.

 

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, τα πρώτα 119χλμ της Ειδικής ακυρώθηκαν για την κατηγορία των μοτοσυκλετών.

 

Στα εναπομείναντα 194χλμ η μάχη για το ποιος θα επικρατούσε ήταν αμφίρροπη. Ο Xavier de Soultrait ήταν μπροστά για μόλις 2:38’’ αλλά λίγο αργότερα ο Toby Price ανέλαβε τα ηνία.

 

Το προβάδισμα όμως του Νικητή του Dakar το 2016 ήταν ελάχιστο - μόλις έξι δευτερόλεπτα - καθώς οι αναβάτες έφτασαν στο προτελευταίο σημείο ελέγχου.

 

Στο τέλος ήταν ο Antoine Meo αυτός που κατάφερε να επικρατήσει, με το πρώην αστέρι του enduro να παίρνει την τρίτη Ειδική της καριέρας του με διαφορά μισό δευτερόλεπτο.

 

O Toby Price και ο Kevin Benavides έκαναν ακριβώς τον ίδιο χρόνο χτες, με τον δεύτερο να παίρνει την 1η θέση στη γενική κατάταξη.

 

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής, ο Adrien van Beveren - ο οποίος ήταν μπροστά για μόλις ένα λεπτό πριν την 6η Ειδική - ήταν 03:27’’ πίσω από τον Benavides.

 

Έτσι, ο αναβάτης της Yamaha είναι πλέον 01:57’’ πίσω από τον Benavides στη γενική κατάταξη, με τον τελευταίο να γίνεται ο 4ος διαφορετικός επικεφαλής του φετινού Αγώνα.

 

Πίσω από τις Honda και Yamaha, ο Matthias Walkner με την ΚΤΜ του συνεχίζει να είναι σε απόσταση αναπνοής. Ο Αυστριακός ήταν ελάχιστα πιο γρήγορος από τον Van Beveren χτες.

 

O Joan Barreda της Honda, που είχε κυριαρχήσει στην 5η Ειδική, είναι περίπου δέκα λεπτά πίσω από τον ομόσταυλό του (Benavides) στη γενική κατάταξη.

 

Ο Barreda είναι στην 4η θέση - μόλις έξι δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τον Toby Price ο οποίος βρίσκεται μπροστά από τον Meo που με τη χτεσινή του επικράτηση ανέβηκε στην 6η θέση.

 

Τη δεκάδα των πρώτων στη γενική κατάταξη κλείνουν οι De Soultrait (Yamaha), Quintanilla (Husqvarna) - που είχε πτώση προχτές - και οι Farres-Svitko.

 

Σήμερα είναι ημέρα ξεκούρασης για τους συμμετέχοντες στο Rally Dakar.

 

Τα αποτελέσματα της χτεσινής Ειδικής (10 πρώτοι)

 

Η γενική κατάταξη μέχρι στιγμής (10 πρώτοι)

Επόμενο άρθρο »

Iannone: Δεν βάζω όρια!

« Προηγούμενο άρθρο

KTM: Δεν θέλουμε superstar!

Χορηγοί