• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar Ημέρα 5
Κυρίαρχος ο Barreda, προβάδισμα για Van Beveren
Νέα 11/01/2018 - 10:19

Ο Joan Barreda κυριάρχησε στη χτεσινή Ειδική και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από τον πρώτο στα 15 λεπτά, από τα 22 που ήταν πριν.

 

Ο Barreda, ο οποίος έχασε πάνω από 20 λεπτά στην τρίτη Ειδική, ήταν εμφανώς πιο γρήγορος από κάθε άλλον χτες στη διαδρομή των 266χλμ που έγινε αποκλειστικά στο Περού.

 

Οι διαφορές τις προηγούμενες 4 ημέρες - ανάμεσα στον 1ο και τον 2ο - ήταν πάντα κάτω από 5 λεπτά, ωστόσο ήδη από το 2ο σημείο ελέγχου, ο Barreda είχε καταφέρει να είναι μπροστά σχεδόν 7 λεπτά.

 

Συνεχώς αύξανε τη διαφορά του αυτή και στο τέλος επικράτησε αφήνοντας πάνω από 10 λεπτά τον δεύτερο Matthias Walkner της ΚΤΜ αλλά και τον Benavides της Honda.

 

Ο Van Beveren της Yamaha, που είχε πάρει προχτές την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη, την κράτησε αν και τερμάτισε 5ος και 14 λεπτά περίπου πίσω από τον Barreda.

 

Πάντως δεν πρέπει να είναι απογοητευμένος, καθώς ο πιο κοντινός του αντίπαλος - ο Pablo Quintanilla της Husqvarna - είχε μια πτώση προς το τέλος κι έμεινε άλλα 14 λεπτά πιο πίσω.

 

Ο ομόσταυλος του Barreda στην Honda, ο Kevin Benavides, ανέβηκε στη 2η θέση της γενικής κατάταξης και είναι ακριβώς ένα λεπτό πίσω από τον Van Beveren.

 

Οι αναβάτες της Yamaha και της Honda έχουν μαζί τους και τον κορυφαίο της KTM για την ώρα, τον Matthias Walkner, ο οποίος είναι μόλις 14’’ πίσω από τον Benavides.

 

Με την εντυπωσιακή του χτεσινή εμφάνιση, ο Joan Barreda κέρδισε εννέα θέσεις και ανέβηκε στην 4η, αφήνοντας πίσω του τον De Soultrait για 9’’.

 

Τα αποτελέσματα της 5ης Ειδικής (10 πρώτοι)

 

Η γενική κατάταξη (10 πρώτοι)

 

Επόμενο άρθρο »

«Καυτή» η μεταγραφική περίοδος

« Προηγούμενο άρθρο

Baz: Ήθελα να μείνω στο MotoGP

Χορηγοί