• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar Ημέρα 3
1ος ο Sunderland, προβλήματα για Barreda
Νέα 09/01/2018 - 10:37

Σημαντικό έδαφος έχασε χτες ο Joan Barreda της Honda, με αποτέλεσμα ο Sunderland (ΚΤΜ) - που επικράτησε στην 3η Ειδική - να περάσει μπροστά στη γενική κατάταξη.

 

Για τον Sunderland ήταν η 4η του νίκη σε Ειδική του Dakar και η δεύτερη φετινή του, σε μια διαδρομή που εκτεινόταν σε μήκος 296χλμ από το Pisco μέχρι το San Juan de Marcona.

 

Ο Βρετανός, που μένει στο Ντουμπάι, ήταν μπροστά στα πρώτα τρία σημεία ελέγχου, αλλά μετά τον ξεπέρασαν τόσο ο Toby Price της KTM, όσο και ο Pablo Quintanilla της Husqvarna.

 

Ο τελευταίος μάλιστα θα ήταν αυτός που θα κέρδιζε την ειδική χτες, αν δεν έκανε λάθη στα τελευταία λεπτά που του κόστισαν περίπου τέσσερα λεπτά.

 

Έτσι ο Sunderland βρήκε την ευκαιρία να κάνει τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τον Kevin Benavides (Honda), με τον Quintanilla 5ο πίσω από τους Price και Ricky Brabec (Honda).

 

Έτσι, στη γενική κατάταξη ο Sunderland προηγείται με 04:38’’ από τον Benavides, με τους Quintanilla και Price ν’ ακολουθούν ενώ ο Brabec κατάφερε και μπήκε στην 5άδα.

 

Στους χαμένους ήταν και ο Matthias Walkner (ΚΤΜ) ο οποίος με το τέλος της ειδικής χτες, έμεινε εννέα περίπου λεπτά πίσω από τον Sunderland.

 

Η ΚΤΜ έχει τρεις αναβάτες της μέσα στην πρώτη εξάδα και παρά το ότι είναι ακόμα αρχή για το φετινό Rally, η χτεσινή ημέρα ήταν ένα ηχηρό «χαστούκι» για τις Honda και Yamaha.

 

Ο Barreda της Honda - που μέχρι πρότινος είχε την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη - εξαιτίας ενός λάθους στην πλοήγηση βρίσκεται πλέον σχεδόν 23λεπτά πίσω.

 

Το ίδιο λάθος έκανε και ο Xavier de Soultrait της Yamaha ο οποίος έχασε 13 λεπτά, ενώ και ο Adrian van Beveren έχασε 12 λεπτά κι από δεύτερος έπεσε στην 7η θέση της γενικής κατάταξης.

 

Ο Barreda είναι μόλις 15ος, με διαφορά 22λ και 45’’ από τον Sunderland ενώ στη δεκάδα είναι οι Meo (ΚΤΜ), Metge (Honda) και Caimi (Yamaha).

 

Επόμενο άρθρο »

Dakar Video

« Προηγούμενο άρθρο

Η εκπλήρωση ενός ονείρου!

Χορηγοί