• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar Ημέρα 1
Ξεκίνημα με το δεξί για Sunderland
Νέα 07/01/2018 - 16:37

Ο Νικητής του περσινού Rally Dakar, Sam Sunderland, κατάφερε να πάρει την πρώτη ειδική με ένα προβάδισμα της τάξης των 33 δευτερολέπτων.

 

Η μέρα ξεκίνησε από την πρωτεύουσα του Περού τη Λίμα, με τους διαγωνιζόμενους να ταξιδεύουν 242χλμ νότια προς το Pisco, ενώ ακολούθησαν 31χλμ χρονομετρημένα.

 

Για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα της ειδικής, μπροστά ήταν ο οδηγός της Yamaha Xavier de Soultrait που τερμάτισε την πρώτη ημέρα με χρόνο 22:02.

 

Ωστόσο ο Pablo Quintanilla με τη Husqvarna του έκανε χρόνο κατά 11 δευτερόλεπτα ταχύτερο. Αν και η δική του παρουσία στην κορυφή θα ήταν σύντομη.

 

Τόσο ο Adrian van Beveren (Yamaha) αλλά και ο Sunderland (ΚΤΜ) κατάφεραν να κάνουν καλύτερους χρόνους, με τον τελευταίο να είναι ο πιο γρήγορος της ημέρας με 20:56.

 

Έτσι ο Van Beveren έμεινε στη δεύτερη θέση ενώ ο Quintanilla είναι τρίτος με μια διαφορά της τάξης των 56 δευτερολέπτων από την κορυφή.

 

Στη τέταρτη θέση είναι ένα από τα φαβορί για το φετινό Dakar και η μεγαλύτερη ελπίδα της Honda για επιστροφή στις νίκες, ο Joan Barreda, με τον Soultrait να μένει 5ος.

 

Ο ομόσταυλος του Sunderland στην εργοστασιακή KTM, ο Matthias Walkner, είναι στην έκτη θέση, μπροστά από τους Caimi (Yamaha), Nosiglia (KTM), Meo (ΚΤΜ) και Benavides (Honda).

 

Δεν ήταν καλή η παρουσία του Toby Price που ήταν ο πιο αργός από τις εργοστασιακής KTM, στην 14η θέση και πάνω από τρία λεπτά από την κορυφή.

 

Ήδη από την πρώτη ημέρα είχαμε μια σφοδρή πτώση που οδήγησε σε τραυματισμό τον Πορτογάλο Joaquim Rodrigues (Hero) που χρειάστηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Bradl στις υπηρεσίες του HRC

« Προηγούμενο άρθρο

Χάνει το Dakar ο Goncalves;

Χορηγοί