• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2018: KTM vs Honda
Μια συναρπαστική μάχη ξεκινά!
Νέα 04/01/2018 - 10:32

Οι μάχες ανάμεσα σε KTM και Honda δεν περιορίζεται μόνο μέσα στις πίστες, αλλά και στον πιο δύσκολο Αγώνα του κόσμου, στο Rally Dakar!

 

Το φετινό Dakar ξεκινά στις 6 Ιανουαρίου από την πρωτεύουσα του Περού, την Λίμα, και θα ολοκληρωθεί στις 20 του μήνα στο Buenos Aires.

 

Για την 40η έκδοση του Rally, τα περισσότερα φώτα θα πέσουν πάνω στη μάχη ανάμεσα σε KTM και Honda.

 

Από το 2001 οι Αυστριακοί κυριαρχούν και δεν δείχνουν καμμία διάθεση να χάσουν την πρώτη θέση ούτε και φέτος. Πιο πρόσφατος θρίαμβός τους ήταν πέρυσι, όταν νικητής στέφθηκε ο Sam Sunderland, ο πρώτος Βρετανός νικητής στο Dakar.

 

Ο Sunderland θα είναι και φέτος ένας από τους 142 μοτοσυκλετιστές που θα διαγωνιστούν στη διαδρομή που εκτείνεται για πάνω από 9,000χλμ.

 

Μαζί του θα είναι ο Toby Price, έτοιμος να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο από το περσινό, ενώ στη μάχη του Dakar θα ριχτούν και οι Matthias Walkner / Gerard Farres, όπως και ο Stefan Svitko.

 

Φυσικά η Honda θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να σταματήσει φέτος αυτή την κυριαρχία του μεγάλου της αντιπάλου.

 

Το εργοστάσιο πήρε την τελευταία του νίκη σε Dakar το μακρινό 1989 με τον Lalay κι είναι εύλογο ότι θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες το συντομότερο δυνατόν.

 

Ο Joan Barreda το ξέρει καλά και θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για τη νίκη, με τον Ισπανό να μπορεί να βασίζεται και στους ομόσταυλούς του, τον Paulo Goncalves, Michael Metge, Ricky Brabec και Kevin Benavides.

 

Στο Dakar όμως δεν διαγωνίζονται μόνο η KTM και η Honda. Ας μην ξεχνάμε και την Yamaha με τον Adrien Van Beveren και τον Xavier de Soultrait.

 

Με ίδια μοτοσυκλέτα, αν και όχι την ακριβώς την εργοστασιακή έκδοσή της, θα ριχτεί στη μάχη του Dakar και ο Alessandro Botturi.

 

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Husqvarna, με τον Pablo Quintanilla να προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό με την Σουηδική ομάδα.

Επόμενο άρθρο »

Φλερτάρει με τραυματισμό!

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Η θέση του αναβάτη

Χορηγοί