• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δυσφορία στην Ducati
Με τις αλλαγές στα ιδιωτικά τεστ
Νέα 24/12/2017 - 15:06

Τη δυσαρέσκειά της για το χρόνο που επιλέχθηκε ώστε ν’ ανακοινωθούν οι αλλαγές για τα ιδιωτικά τεστ που θα λάβουν χώρα το 2018.

 

Θυμίζουμε ότι οι ομάδες θα έχουν και πάλι 5 ημέρες δοκιμών, ωστόσο οι τρεις από αυτές επιτρέπονται σε πίστες που δεν θα έχει διεξαχθεί ακόμα το GP και οι άλλες δυο σε πίστες που έχει γίνει ο αγώνας.

 

Επιπλέον, οι κατασκευαστές πρέπει να ορίσουν από πριν τρεις συγκεκριμένες πίστες που θα στέλνουν τους δοκιμαστές τους κατά τη διάρκεια της σεζόν.

 

Από την άλλη, παραμένουν σε ισχύ οι κανονισμοί ότι απαγορεύονται οι δοκιμές 14 ημέρες πριν τη διεξαγωγή GP στην ίδια πίστα και ότι κάθε δοκιμαστής έχει 120 ελαστικά ανά σεζόν.

 

Πάντως το χρονικό σημείο που έγιναν γνωστές οι παραπάνω αλλαγές, ενόχλησε τους κόκκινους που μέσω του Gigi DallIgna εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

 

«Οι νέοι κανονισμοί είναι λογικοί. Εμείς έχουμε τους δοκιμαστές μας στην Ευρώπη και είναι εύκολο να κάνουμε όπου θέλουμε δοκιμές, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τους Ιάπωνες».

 

«Όμως διαφωνώ με τον τρόπο που εφαρμόστηκαν και πάνω απ’ όλα με το χρονικό σημείο. Και είμαι τελείως αντίθετος διότι έχουμε ήδη προγραμματίσει όλα τα τεστ μας για το 2018».

 

«Είχαμε ετοιμάσει ένα τεστ με τον Dovi και τον Jorge ώστε να δοκιμάσουν τη νέα μοτοσυκλέτα στο επίσημο τεστ μετά την Valencia κι ένα τεστ στην Jerez με τους Petrucci και Pirro».

 

«Όμως αλλάξαμε τα σχέδιά μας γιατί οι Dovi και Jorge δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν το σχεδιασμό των πέντε ημερών που είχαμε ετοιμάσει για τη χρονιά κι επιπλέον η Jerez δεν θα είναι στις τρεις πίστες».

 

Να επισημάνουμε ότι οι αλλαγές στους κανονισμούς για τα τεστ έγιναν γνωστές στα μέσα Οκτωβρίου.

 

Επιπλέον, από το 2019 οι τρεις ημέρες επίσημων δοκιμών εκτός Ευρώπης θα μειωθούν σε δυο, ενώ τουλάχιστον δυο ημέρες (από τις 5) ιδιωτικών δοκιμών θα πρέπει να γίνουν στο διάστημα από τον τελευταίο αγώνα, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Επόμενο άρθρο »

Video: Ο Rossi αποκαλύπτει

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Χάλασε η συμφωνία KTM-Kiefer

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα