• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Φαβορί για την Moto2;
Προτιμώ το ρόλο του αουτσάιντερ!
Νέα 20/12/2017 - 10:50

Ο Franco Morbidelli δεν ήταν ο μόνος Ιταλός που ξεχώρισε στην Moto2 το 2017, καθώς εξαιρετικές εμφανίσεις έκανε και ο Fransesco (ή Pecco) Bagnaia.

 

Ο Ιταλός αναβάτης, μέλος και αυτός της Ακαδημίας του Valentino Rossi, μίλησε στο αδελφό gpone.com και είχε πολλά και ενδιαφέροντα να πει.

 

«Ήταν μια πολύ καλή σεζόν και είμαι πολύ χαρούμενος. Από τα μισά κι έπειτα ήμουν σταθερός, ωρίμασα - όπως και η ομάδα - και μαζί συνθέσαμε ένα δυνατό σύνολο».

 

Πέρα από το δικό του ντεμπούτο στην κατηγορία, ντεμπούτο έκανε και η ομάδα του Rossi, η SKY VR46. Μάλιστα ο Pecco αναδείχθηκε φέτος Rookie της σεζόν.

 

«Ο στόχος μου ήταν να είμαι ο καλύτερος rookie και να είμαι μέσα στην πρώτη δεκάδα. Μαζί μου ήταν κι άλλοι δυνατοί οδηγοί που ήρθαν στην κατηγορία, όπως ο Binder και ήταν σημαντικό για μένα να είμαι μπροστά τους».

 

Βέβαια ο Brad Binder ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τον τραυματισμό του στο χέρι στα χειμερινά τεστ του ’17 και δεν έδειξε παρά μόνο στο τέλος, λίγη από την ταχύτητά του.

 

Ο Pecco είχε τέσσερα βάθρα όλη τη χρονιά και καμμία νίκη. Όμως το γεγονός ότι δεν ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου δεν τον ενοχλεί.

 

«Δεν πειράζει. Χάσαμε την ευκαιρία σε κανα δυο αγώνες, αλλά δεν έχει σημασία γιατί είναι λογικό να κάνεις λάθη την πρώτη σου σεζόν».

 

Η μεγαλύτερή του δυσκολία στην Moto2; «Η πιο βαριά μοτοσυκλέτα. Πρέπει να βρεις ισορροπία και πως να τη διαχειριστείς με γεμάτο ντεπόζιτο».

 

«Στην Moto3 ήμουν από τους πιο γρήγορους στους πρώτους γύρους του αγώνα, ενώ στην Moto2 είμαι πιο γρήγορος στο δεύτερο μισό».

 

Η ΚΤΜ έκλεισε με εξαιρετικό τρόπο τη σεζόν στη μεσαία κατηγορία και ο Pecco παραδέχεται: «Θα είναι γρήγοροι. Έχουν καλύτερη πρόσφυση από την Kalex. Δουλεύουμε σ’ αυτό και ήδη κάναμε ένα βήμα στα τεστ».

 

Εφημερίδες και φίλαθλοι στα social media (κυρίως στην Ιταλία) τον χαρακτηρίζουν ως φαβορί για τον Τίτλο στην Moto2 το 2018.

 

«Είναι ακόμα νωρίς και υπάρχουν πολλές μεταβλητές μέχρι να ξεκινήσει η χρονιά. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε και τα τεστ. Για την ώρα προτιμώ το ρόλο του αουτσάιντερ».

 

«Νομίζω ότι στα φαβορί είναι ο Alex Marquez, o Miguel Oliveira και ο Mattia Pasini. Θα είμαι ειλικρινής: ξέρω ότι αυτή είναι η πρώτη μου ευκαιρία για τον Τίτλο και θέλω να το εκμεταλλευτώ».

 

Κι αν όντως κάνει μια τόσο καταπληκτική σεζόν, τότε το 2019 η μεγάλη κατηγορία θα τον περιμένει και ο ίδιος δεν αρνείται ότι αυτό θέλει.

 

«Σίγουρα αυτός είναι ο στόχος, αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα είναι τα πράγματα. Ελπίζω να κάνω καταπληκτική σεζόν, διότι θέλω να αξίζω τη θέση μου στη MotoGP».

 

«Νομίζω ότι τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνω το βήμα. Αν είχα κάποια προσφορά από ομάδα της μεγάλης κατηγορίας για το ΄18, δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ την κατάσταση».

 

«Αλλά όταν θα έχω ακόμα ένα χρόνο εμπειρίας, τότε ναι».

Επόμενο άρθρο »

Τι θέλει ο Alex Marquez για το ’18;

« Προηγούμενο άρθρο

Εντυπωσιασμένος ο Smith

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα