• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πόσο κοστίζει μια σεζόν στο MotoGP;
Περίπου στα 45 εκατομμύρια ευρώ!
Νέα 14/12/2017 - 10:12

Η κυριαρχία της Kawasaki στα SBK-Motul, γεννά ένα ερώτημα σε πολλούς φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού: γιατί δεν επενδύει στο MotoGP;

 

Ένας προφανής λόγος είναι ότι προτιμά να είναι πρώτη στα SBK-Motul, παρά σε δευτερεύοντα ρόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών.

 

Ένας δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι τα χρήματα και ο Biel Roda γίνεται πιο αναλυτικός επ’ αυτού.

 

Προηγουμένως όμως, να εξηγήσουμε ότι η Kawasaki στα SBK-Motul δεν έχει αμιγώς δική της ομάδα, αλλά συνεργάζεται με την Provec Racing.

 

Είναι κάτι σαν τη συνεργασία ανάμεσα σε Aprilia και Fausto Gresini στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών.

 

Ο Biel Roda είναι ένας εκ των ιδιοκτητών της Provec Racing και μας λέει:

 

«Για μια σεζόν στο MotoGP απαιτούνται τουλάχιστον 45 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για νούμερο κατά μέσο όρο, καθώς υπάρχουν ομάδες που ξοδεύουν περισσότερα».

 

Να σημειώσουμε ότι το αντίστοιχο ποσό που χρειάζεται να ξοδέψει μια ομάδα στα SBK-Motul (κατά μέσο όρο) είναι της τάξης των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Ο Roda συνέχισε αναφέροντας κι άλλους λόγους που η Kawasaki δεν ενδιαφέρεται όλα αυτά τα χρόνια να έχει παρουσία στο MotoGP.

 

«Στα SBK έχεις μια δομή πιο οικονομική και μπορείς να δουλέψεις μ’ ένα εργοστάσιο, όπως εμείς με την Kawasaki, που πουλάει χιλιάδες μοτοσυκλέτες σαν τις δικές μας».

 

«Αυτό δεν συμβαίνει στο MotoGP. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους όσοι θέλουν ν’ αγοράσουν μια Kawasaki. Το MotοGP είναι για άλλα πράγματα».

 

«Για παράδειγμα, επιτρέπει σε μια κυρία 60 ετών να γνωρίζει ποιός είναι ο Marc Marquez ή ο Valentino Rossi. Αυτό δεν συμβαίνει στα SBK».

 

«Στο MotoGP μια εταιρεία όπως η Movistar επενδύει για να πάρει ο κόσμος ένα συνδρομητικό πακέτο. Στα SBK το κοινό αγοράζει μια Kawasaki».

 

«Η 60χρονη κυρία που γνωρίζει τον Rossi ή τον Marquez, δεν αποτελεί το κοινό στο οποίο στοχεύει η Kawasaki».

Επόμενο άρθρο »

Το μεγαλύτερο όνειρο του Marquez;

« Προηγούμενο άρθρο

Οι συμμετοχές στα SBK

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα