• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο SPIES μιλάει για την πρόκληση των MotoGP
«Στόχος μου θα είναι να τερματίζω σταθερά μέσα στην 8άδα»
Νέα 06/10/2009 - 10:12
Ο Ben Spies μίλησε σε συμπατριώτες του για την περιπέτεια των MotoGP που ξεκινάει γι' αυτόν σε λίγο καιρό. Από το 2010 ο Τεξανός αναβάτης που θα παλέψει στο Portimao για τον τίτλο του Πρωταθλητή στα Superbike, θα αγωνίζεται στα GP με την Tech 3 Yamaha. Δεν θα χρειαστεί όμως να περιμένουμε μέχρι την επόμενη χρονιά για να τον δούμε στα MotoGP καθώς θα πάρει μέρος ως wild card στον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος που θα γίνει στη Valencia.

«Θα είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Ήρθα στο WSBK με στόχο να νικήσω από την πρώτη στιγμή, αλλά στα MotoGP τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στόχος μου θα είναι να τερματίζω σταθερά μέσα στην 8άδα. Οι αναβάτες εκεί είναι σίγουρα ταχύτεροι και οι μοτοσυκλέτες είναι τελείως διαφορετικές, σωστά τέρατα!», δήλωσε ο νεαρός αναβάτης και πρόσθεσε: «Τρέχεις στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Superbike και στο Παγκόσμιο, αλλά τα MotoGP είναι MotoGP. Όλοι οι μεγάλοι αναβάτες έχουνε περάσει από κει. Από τον Agostini μέχρι τον Doohan, τον Schwantz, τον Rainey και τον Rossi. Και μόνο να λες ότι 'ήμουν στα MotoGP' και να έχεις φωτογραφίες που να σε δείχνουν στο βάθρο, είναι κάτι ξεχωριστό, κάτι ιδιαίτερο».

Ερωτηθείς για τον εξοπλισμό που θα έχει στη διάθεσή του, ο Spies απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς να πούμε για τις προδιαγραφές της μοτοσυκλέτας που θα έχω, απ' ότι φαίνεται όμως θα είναι πολύ κοντά στις εργοστασιακές M1. Νομίζω ότι οι 'δορυφορικές' μοτοσυκλέτες θα είναι πολύ πιο κοντά στις εργοστασιακές απ' ότι στο παρελθόν. Δεν είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω εγώ. το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πάω εκεί έξω και να βελτιωθώ και να πάρω καλά αποτελέσματα».

Ένα θέμα που τον απασχολεί ιδιαίτερα είναι τα λάστιχα και οι αλλαγές που θα πρέπει να κάνει στο οδηγικό του στιλ προκειμένου να μπορέσει να κινηθεί σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς στα MotoGP: «Eίναι σίγουρα ένα θέμα που με απασχολεί. Ξέρω καλά ότι μπορώ να οδηγήσω γρήγορα μια μοτοσυκλέτα αλλά θα πρέπει να αλλάξω πολλά πράγματα προκειμένου να κινηθώ γρήγορα με μια μοτοσυκλέτα των MotoGP. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά και θα δούμε τι θα γίνει».

Αναφορά έγινε και στον Colin Edwards, τον πολύπειρο αναβάτη που περίμενε πως και πως την άφιξη του Spies στην Tech 3. «Ο Colin είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ένας από τους ανθρώπους που πάντα παρακολουθούσα. Θυμάμαι μάλιστα ότι είχα φωτογραφηθεί μαζί του πίσω στο 1992 όταν ακόμα έτρεχε με τη Yamaha. Είναι εξαιρετικός αναβάτης και μπορώ να μάθω πράγματα από αυτόν. Δεν υπήρχε ποτέ ομάδα από το Texas στα MotoGP και αυτό είναι πολύ ωραίο», είπε ο Spies.

Να σημειωθεί τέλος πως ο «Elbowz» έχει αγωνιστεί στο πρόσφατο παρελθόν σε αγώνες του MotoGP. Αυτό συνέβη το 2008 όταν έτρεξε με την ομάδα της Rizla Suzuki στο Donington Park (τερμάτισε 14ος), στη Laguna Seca (ήταν 8ος) και στην Indianapolis (η πτώση της καρό σημαίας τον βρήκε στην 6η θέση).

Επόμενο άρθρο »

STONER: "Ο Schwantz έπεσε εντελώς στην υπόληψή μου."

« Προηγούμενο άρθρο

Ο «ΑIR» JORDAN χορηγός του SPIES στη Valencia;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα