• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nakagami: Όχι κι άσχημα!
Καλή η διαφορά από την κορυφή
Νέα 28/11/2017 - 11:34

Μπορεί ο Franco Morbidelli να έφυγε από την Jerez ως ο ταχύτερος νεοφερμένος στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο και ο Takaaki Nakagami δεν τα πήγε καθόλου άσχημα!

 

Ο Ιάπωνας μάλιστα ήταν μόλις 69χιλ πιο αργός από τον Morbido, στην 16η θέση και με διαφορά μόνο 1.3’’ από την κορυφή.

 

«Όπως και στην Valencia, έτσι κι εδώ προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τη μοτοσυκλέτα, εμένα, αλλά και να δουλέψουμε μαζί όλοι για ν’ αρχίσουμε να προσαρμοζόμαστε».

 

«Ημέρα με την ημέρα βελτιωνόμαστε... καταλαβαίνουν και οι άνθρωποι της ομάδας το στυλ μου κι αυτό είναι καλό. Προσαρμόζομαι κι εγώ στη μοτοσυκλέτα».

 

«Ήταν καλύτερα πάντως από την Valencia. Δεν τα πήγαμε κι άσχημα! Από την πλευρά μου πρέπει να καταλάβω τα ελαστικά. Είναι τελείως διαφορετικά τα Michelin από τα Dunlop».

 

Σε σχέση με το πρώτο τεστ στην Valencia, ο Nakagami δεν έκανε πολλές αλλαγές στη μοτοσυκλέτα:

 

«Μόνο λίγο τις ρυθμίσεις πειράξαμε, αλλά βασικά είναι η ίδια μοτοσυκλέτα κι αυτό επειδή πρέπει πρώτα να καταλάβω πως να τη σηκώνω στην έξοδο των στροφών».

 

«Δεν είναι εύκολο να βρεις την ισορροπία και δοκιμάζουμε πολλά πράγματα. Το πιο δύσκολο πράγμα πάντως είναι τα φρένα και η έξοδος από τη στροφή».

 

«Εκεί λειτουργώ σαν την Moto2: πλαγιάζω πολύ με τέρμα γκάζι αλλά αυτό δεν βοηθά στην επιτάχυνση μιας και η μοτοσυκλέτα κόβει δύναμη. Πρέπει να καταλάβω πως να οδηγώ μια μοτοσυκλέτα MotoGP».

 

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο Takaaki είχε και την πολύτιμη βοήθεια του Cal Crutchlow - του νέου του ομόσταυλου - μέσα κι έξω από την πίστα.

 

«Με βοήθησε πολύ, έβλεπα τα δεδομένα του και μέσα στην πίστα με άφηνε να τον ακολουθώ, αν και δεν ήταν εύκολο μιας και ήταν 1’’ πιο γρήγορος».

 

«Αν είσαι μόνος σου, η προσαρμογή παίρνει πολύ χρόνο, αλλά με έναν ομόσταυλο σαν τον Cal, με την εμπειρία του, η βοήθεια είναι μεγάλη».

 

«Υπάρχουν επίσης και πάρα πολλά δεδομένα τηλεμετρίας από τους άλλους οδηγούς της Honda κι έτσι η υποστήριξη που έχουμε είναι καλή».

Επόμενο άρθρο »

2018: Οι ημέρες των δοκιμών

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha Test @ Sepang

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα