• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέες Triumph TIGER 1200 XC και XR
Οι πιο προηγμένες τεχνολογικά Tiger
Νέα Αγοράς 11/11/2017 - 09:34

Δελτίο Τύπου


 

Οι νέες TIGER 1200 XC και XR

Η Triumph Motorcycles παρουσιάζει τις ολοκαίνουργιες Tiger 1200 XC και XR του 2018, τις πιο προηγμένες τεχνολογικά Tiger που κατασκευάστηκαν ποτέ. Η ολοκαίνουργια γκάμα είναι η τελευταία προσθήκη στη θρυλική σειρά που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια και σχεδιάστηκε για να ανταποκριθεί πλήρως στις εντός και εκτός δρόμου προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Διαθέτει καινοτόμες τεχνολογίες, βελτιώσεις στον κινητήρα, κορυφαίες προδιαγραφές και ανανεωμένο στυλ που υπόσχεται μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

Σημαντικά χαμηλότερο βάρος

  • o Μέχρι και 10 κιλά ελαφρύτερα από τα προηγούμενης γενιάς μοντέλα

  • o Επιτεύχθηκε μείωση βάρους στον κινητήρα, το πλαίσιο και τα εξαρτήματα της εξάτμισης

  • o Μέχρι και 100 βελτιώσεις για κάθε μοτοσυκλέτα από τα μοντέλα προηγούμενης γενιάς

  • o Βελτιωμένη ευελιξία, καλύτερη απόδοση και κράτημα στο χώμα

Tiger 1200 XCA & XR
Tiger 1200 XCA & XR

 

Περισσότερες δυνατότητες για κάθε είδος οδοστρώματος και για την καθημερινή μετακίνηση

  • o Σημαντικές αναβαθμίσεις στον κινητήρα για ακόμη πιο άμεση απόδοση της δύναμης, βελτιωμένη εργονομία και άνεση για τον αναβάτη

 

Το υψηλότερο επίπεδο τεχνολογίας αιχμής που υπήρξε ποτέ σε μια Tiger

  • o Νέος Adaptive Cornering φωτισμός

  • o Νέα ρυθμιζόμενη πλήρως έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT

  • o Νέος φωτισμός LED

  • o Νέο “Off Road Pro” riding mode, με επιλογή μέχρι και έξι διαφορετικών τύπων οδήγησης

  • o Νέοι φωτιζόμενοι και εργονομικά σχεδιασμένοι διακόπτες

  • o Νέο σύστημα υποβοήθησης στην αλλαγή ταχυτήτων (Triumph Shift Assist) για αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη (ανεβάσματα / κατεβάσματα)

  • o Νέα ανάφλεξη χωρίς κλειδί

  • o Νέο αναβαθμισμένο cruise control

  • o Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην προηγμένη τεχνολογία της Tiger 1200

 

Ακόμη περισσότερο στυλ Tiger

  • o Νέα πολυτελής κατασκευή

  • o Νέοι ακτινωτοί τροχοί αλουμινίου

  • Tiger 1200 XCA
    Tiger 1200 XCA

    o Νέο μεταλλικό σήμα στο ρεζερβουάρ και πλαϊνά καπάκια

  • o Νέα σύγχρονα γραφικά

  • o Νέα χρώματα

 

Μια Tiger για κάθε περιπέτεια

  • o Ακόμη περισσότερες επιλογές, με τα μοντέλα XC και XR απόλυτα προσαρμοσμένα στον δικό τους τύπο περιπέτειας.

 

Η γκάμα των νέων Tiger 1200

Η ολοκαίνουργια γκάμα Tiger 1200 της Triumph δέχτηκε πολύ μεγάλες μηχανολογικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια ακόμη πιο αποδοτική adventure μοτοσυκλέτα που προσφέρει οδηγική απόλαυση στην άσφαλτο και μεγάλη αυτοπεποίθηση στο χώμα. Αποδοτική, μυώδης, με εμφάνιση που ξεχωρίζει, η θρυλική οικογένεια Triumph Tiger κλείνει 80 χρόνια ζωής και παραμένει ασύγκριτη. Η εμφάνιση της 1200 είναι ακόμη πιο στυλάτη με νέα σχεδιαστικά στοιχεία, εντυπωσιακές λεπτομέρειες και φινιρίσματα. Υπάρχει λοιπόν μια Tiger για κάθε έδαφος, κάθε αναβάτη και κάθε περιπέτεια.

Ο Paul Stroud, Chief Commercial Officer της Triumph Motorcycles αναφέρει: "Η γκάμα των νέων Tiger 1200 είναι τόσο προηγμένη που χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια εξέλιξης για να δημιουργηθεί. Σήμερα παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια, μια οικογένεια μοτοσυκλετών που διαθέτει κορυφαία για την κατηγορία χαρακτηριστικά κινητήρα, προηγμένες τεχνολογίες με επίκεντρο τον αναβάτη και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Τα πάντα στην υπηρεσία της οδηγικής απόλαυσης. Αυτές είναι οι πιο έτοιμες για περιπέτεια μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν ποτέ από την Triumph."

 

Χαρακτηριστικά της νέας Tiger 1200

Μέχρι και 10 κιλά ελαφρύτερη

Η νέα γκάμα Tiger 1200 δέχτηκε σημαντική μείωση βάρους που φτάνει στα 10 κιλά από τα μοντέλα προηγούμενης γενιάς, χάρη σε μια σειρά από επεμβάσεις στον κινητήρα, το πλαίσιο και την εξάτμιση. Αυτές οι επεμβάσεις βελτίωσαν την απόδοση, και τις δυνατότητες κάθε μοντέλου, καθώς και την ευελιξία και τον έλεγχο εντός και εκτός δρόμου. Το αποτέλεσμα είναι ένας κινητήρας που παρέχει όλη την απαραίτητη δύναμη για αίσθηση ελευθερίας και απολαυστική οδήγηση πάντα και παντού, με αποστάσεις από service σε service που φτάνουν τα 10.000 μίλια (16.000 χιλιόμετρα).

 

Τεχνολογική εξέλιξη

Τώρα, πληρέστερα εξοπλισμένες και με προηγμένη τεχνολογία που δεν έχει δεχτεί ποτέ μια Tiger. Και το μοντέλο XR και το μοντέλο XC διαθέτουν τα ολοκαίνουργια Adaptive Cornering φώτα για βελτιωμένη ορατότητα κατά τη διάρκεια των στροφών, αναβαθμισμένο cruise control, νέα ρυθμιζόμενη πλήρως έγχρωμη οθόνη TFT, νέα φώτα LED, νέους εργονομικά σχεδιασμένους διακόπτες με οπίσθιο φωτισμό και λειτουργία θερμαινόμενων γκριπ, νέο σύστημα υποβοήθησης αλλαγής ταχυτήτων (Triumph Shift Assist) για εύκολες αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη (ανεβάσματα / κατεβάσματα), φιλική προς τον αναβάτη ανάφλεξη χωρίς κλειδί στα υψηλότερων προδιαγραφών μοντέλα και ένα ολοκαίνουργιο 'Off-Road Pro' riding mode στα μοντέλα XC.

 

Κινητήρας νέας γενιάς

Διατηρώντας τη θέση του ως ο πιο ισχυρός κινητήρας με άξονα μετάδοσης κίνησης στην κατηγορία του, δέχτηκε νέες σημαντικές αναβαθμίσεις που δίνουν στην Tiger 1200 ακόμη πιο άμεση απόδοση της ισχύος στις χαμηλές στροφές και πολύ εντυπωσιακό ήχο. Ο νέος ροπάτος κινητήρας των 1200 κ.εκ. επιτρέπει ομαλή αξιόπιστη απόδοση μέσω του συμπλέκτη ολίσθησης και βοηθά τον αναβάτη στον έλεγχο της μοτοσυκλέτας, σε κάθε τύπο οδοστρώματος. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και οι βελτιώσεις που έγιναν στο τελικό, οι οποίες ενισχύουν τον εντυπωσιακό ήχο του 3-κύλινδρου κινητήρα της Tiger, μέσω της ελαφρύτερης εξάτμισης. Οι νέας γενιάς Tiger σχεδιάστηκαν για να διευρύνουν τα όρια των adventure μοτοσυκλετών, παρέχοντας παράλληλα πρωτόγνωρες ανέσεις.

 

Εξαιρετική εμπειρία οδήγησης

Το νέο υλικό της σέλας, η αλλαγή θέσης του τιμονιού και η ανανεωμένη γεωμετρία του πλαισίου βελτιώνουν την εργονομία για τον αναβάτη, παρέχοντας πιο δυναμική θέση οδήγησης και άνεση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Όλες οι βελτιώσεις και τα νέων προδιαγραφών ελαστικά έχουν επιλεγεί προσεκτικά για ακόμη περισσότερη απόλαυση στην οδήγηση.

 

Κορυφαίο στυλ

Η νέα κομψή εμφάνιση και οι στυλάτοι τροχοί κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακή την παρουσία και αναδεικνύουν τον μυώδη χαρακτήρα της Tiger. Τα μεταλλικά σήματα, τα χαρακτηριστικά φώτα LED και τα σύγχρονα γραφικά ενισχύουν ακόμη περισσότερο το επιβλητικό στυλ της μοτοσυκλέτας. Στα υψηλής ποιότητας φινιρίσματα της Tiger 1200 περιλαμβάνονται τα ειδικής βαφής καπάκια του κινητήρα που έρχονται σε αντίθεση με τους μαύρους σαγρέ στροφαλοθάλαμους και το αμμοβολημένο πλαίσιο στο χρώμα του τιτανίου.

Tiger 1200 XRT
Tiger 1200 XRT

Κύρια χαρακτηριστικά και τεχνολογία αιχμής Tiger 1200

Στην κορυφή της καινοτόμου τεχνολογίας νέας γενιάς, η γκάμα Tiger 1200 προσφέρει μια ευρεία σειρά από ευκολίες και πλεονεκτήματα που θα εκτιμήσει ιδιαίτερα ο αναβάτης. Πλήρως ενσωματωμένα συστήματα διαχείρισης που ελέγχονται από μια αδρανή μονάδα μέτρησης (IMU), σύστημα πέδησης (που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Continental), βελτιστοποιημένο σύστημα cornering ABS & traction control, σύστημα στάσης σε ανηφόρα, σύστημα γκαζιού ride-by-wire και έως έξι riding modes. Αυτά και άλλα πολλά συστήματα υπόσχονται πλήρη προσαρμογή της μοτοσυκλέτας στο έδαφος που θα κινηθεί, με το απλό πάτημα ενός κουμπιού. Η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, τα θερμαινόμενα εξαρτήματα και οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος ενισχύουν ακόμα περισσότερο την άνεση στα ταξίδια.

 

Υψηλές προδιαγραφές

Σε πλήρη αρμονία με τον κορυφαίο εξοπλισμό της νέας Tiger είναι τα υψηλών προδιαγραφών φρένα της Brembo και η ρυθμιζόμενη ανάρτηση της WP που ελέγχεται από την τεχνολογία ημι-ενεργής ανάρτησης της Triumph. Το ύψος της σέλας ρυθμίζεται σε δύο θέσεις (835-855 χιλ.), για να ταιριάξει στο οδηγικό στυλ του αναβάτη και στον τύπο του οδοστρώματος που θα κινηθεί η μοτοσυκλέτα. Η έκδοση XRx έχει χαμηλό ύψος σέλας που ρυθμίζεται μεταξύ 815 και 835 χιλ. και είναι κατά 20 χιλ. χαμηλότερη από τη βασική έκδοση.

 

Έτοιμη για κάθε πρόκληση

Η γκάμα των Tiger 1200 ενισχύεται από μια ευρεία σειρά ειδικών αξεσουάρ, στα οποία περιλαμβάνεται σύστημα βαλιτσών από αλουμίνιο που θα μεταφέρει με άνεση τις αποσκευές, στα μεγάλα ταξίδια σας.

 

Μοντέλα Tiger 1200

Η νέα γκάμα XR σχεδιάστηκε για να προσφέρει την απόλυτη περιπέτεια εντός και εκτός δρόμου, από το βασικό μοντέλο XR έως το μεσαίων προδιαγραφών XRx και το κορυφαίο XRT. Η έκδοση με χαμηλό ύψος σέλας XRx Low Ride Height είναι επίσης διαθέσιμη, κάνοντας τη γκάμα Tiger 1200 ακόμη πιο προσιτή σε ένα ευρύτατο κοινό που αγαπά την περιπέτεια.

Η νέα γκάμα XC σχεδιάστηκε για να ανταποκριθεί στις μεγαλύτερες χωμάτινες προκλήσεις. Διαθέτει πολλά ειδικά χαρακτηριστικά για την εκτός δρόμου οδήγηση, τα οποία θα κάνουν την κάθε εξερεύνηση ευκολότερη και πιο συναρπαστική, από το μοντέλο XCx μέχρι και το υψηλών προδιαγραφών XCA.

 

Κορυφαία για την κατηγορία τεχνολογία Tiger 1200

Κύρια χαρακτηριστικά (διαφέρουν αναλόγως μοντέλου)

 

ΝΕΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

• Triumph Shift Assist – Παρέχει αλλαγές ταχυτήτων (ανεβάσματα / κατεβάσματα) χωρίς συμπλέκτη. Αυτό το σύστημα προσφέρει απαλές αλλαγές και συμβάλει στην άνεση του αναβάτη

• Adaptive Cornering φώτα – Προηγμένο δυναμικό σύστημα που παρέχει βέλτιστη ορατότητα τη νύχτα, με ενίσχυση του φωτισμού ανάλογα με την κλίση που έχει η μοτοσυκλέτα

• Τελικό τιτανίου και carbon της Arrow – Υψηλών προδιαγραφών ελαφρύ εντυπωσιακό τελικό της Arrow, με επένδυση τιτανίου, καθώς και τελείωμα και βάση στήριξης από ανθρακονήματα

• Φώτα LED – Παρέχουν την καλύτερη δυνατή ορατότητα και προσθέτουν στυλ στη μοτοσυκλέτα. Τα χαρακτηριστικά φώτα LED τηςTriumph παρέχουν δυνατό φωτισμό μπροστά και πίσω

• 5 ιντσών ρυθμιζόμενη οθόνη TFT – Η πλήρως έγχρωμη οθόνη διαθέτει ευανάγνωστες ενδείξεις, παρέχει άμεση και σαφή πληροφόρηση στον αναβάτη, αλλά και εύκολο χειρισμό

• Διακόπτες στο τιμόνι με οπίσθιο φωτισμό και joystick 5 κατευθύνσεων – Νέοι εργονομικά σχεδιασμένοι διακόπτες στο τιμόνι με οπίσθιο φωτισμό και joystick, για εύκολο χειρισμό κάθε στιγμή της ημέρας και της νύχτας.

• “Off-Road Pro” riding mode – Παρέχει την ιδανικότερη ρύθμιση για εκτός δρόμου οδήγηση. Οι έμπειροι αναβάτες μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και χωρίς να δέχονται παρεμβάσεις από τα συστήματα πρόσφυσης και ABS

• Ανάφλεξη χωρίς κλειδί – Τώρα είναι ακόμη πιο εύκολη και ξεκούραστη η καθημερινή μετακίνηση με το σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί

• Αναβαθμισμένο cruise control – Είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω του αριστερού χειριστηρίου, ελέγχεται από ένα μόλις κουμπί και συμβάλλει στην ευκολία και την άνεση για τον αναβάτη

 

ΣΤΑ ΚΥΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ περιλαμβάνονται:

• Χαρακτηριστικός 3-κύλινδρος κινητήρας 1215 κ.εκ. με άξονα μετάδοσης κίνησης (είναι η πιο ισχυρή μοτοσυκλέτα της κατηγορίας με άξονα και αποδίδει 141PS)

• Το σύστημα Triumph Semi-Active Suspension περιλαμβάνει ρυθμιζόμενη ανάρτηση της WP μπροστά και πίσω

• Brembo Monobloc ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων και ενσωματωμένο σύστημα πέδησης

• Μέχρι και έξι riding modes

• Hill hold control

• Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα τουρισμού

• Αδρανής μονάδα μέτρησης (έξι αξόνων)

• Βελτιστοποιημένο cornering ABS

• Βελτιστοποιημένο cornering traction control

• Γκάζι Ride-by-wire

• Θερμαινόμενα γκριπ και σέλα

• Προηγμένος ηλεκτρονικός υπολογιστής και immobiliser

• Παροχές ηλεκτρικού ρεύματος (2 x 12v, 1 x USB).

 

Προϊόντα ένδυσης και αξεσουάρ

Η Triumph Motorcycles έχει δημιουργήσει μια σειρά ειδικών προϊόντων ένδυσης adventure για να ενισχύσει τη γκάμα των νέων Tiger. Έχουν κατασκευαστεί από τα πιο ποιοτικά υλικά που υπάρχουν και διαθέτουν τεχνολογία Gore-Tex®. Τα τεχνικά προϊόντα ένδυσης της Triumph παρέχουν τέλεια εφαρμογή και προστασία από κάθε καιρικό φαινόμενο. Εκτός από τα ειδικά προϊόντα ένδυσης, η νέα γκάμα περιλαμβάνει στυλάτα casual ρούχα adventure για τον άνδρα και τη γυναίκα.

Η γκάμα Tiger 1200 περιλαμβάνει επίσης περισσότερα από 50 προαιρετικά αξεσουάρ που επιτρέπουν την αισθητική και λειτουργική βελτίωση της μοτοσυκλέτας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Όποιο μοντέλο κι αν επιλέξετε, υπάρχουν τα γνήσια αξεσουάρ, για να το κάνετε ακόμη καλύτερο.

www.triumphmotorcycles.gr/

Η οικογένεια Tiger 1200 με μια ματιά

Γκάμα Tiger 1200 XC ΝΕΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Tiger 1200 XCx Tiger 1200 XCA

Ρυθμιζόμενη οθόνη TFT 5’’ • •

Διακόπτες τιμονιού με οπίσθιο φωτισμό και joystick 5 κατευθύνσεων • •

Τελικό τιτανίου και carbon •

Προσαρμοζόμενος φωτισμός LED αναλόγως γωνίας κλίσης •

Off-Road Pro riding mode • •

Ανάφλεξη χωρίς κλειδί • •

Προβολέας και φώτα ημέρας LED • •

Μαύροι ακτινωτοί τροχοί off-road • •

Ελαφρύ τελικό εξάτμισης •

Μπάρες προστασίας κινητήρα • •

Υποβοήθηση αλλαγής ταχυτήτων Triumph Shift Assist •

Φώτα ομίχλης LED •

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Tiger 1200 XCx Tiger 1200 XCA

Αδρανής μονάδα μέτρησης (έξι άξονες) • •

Ανάρτηση Semi-Active της Triumph • •

Βελτιστοποιημένο cornering ABS • •

Βελτιστοποιημένο cornering traction control • •

Πέντε riding modes •

Έξι riding modes •

Γκάζι ride-by-wire • •

Hill Hold control •

Cruise control • •

Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα •

Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα τουρισμού •

Προηγμένος ηλεκτρονικός υπολογιστής και immobilizer • •

Θερμαινόμενη σέλα •

Κεντρικό σταντ • •

Θερμαινόμενα γκριπ • •

Χούφτες • •

Φλας LED με μηχανισμό αυτόματης απενεργοποίησης • •

Άνετη σέλα οδηγού και συνεπιβάτη • •

Ποδιά προστασίας κινητήρα από αλουμίνιο • •

Προστατευτικό ψυγείου • •

Παροχές φόρτισης (1 x 12v, 1 x USB) • •

 

Επόμενο άρθρο »

Öhlins TTX GP

« Προηγούμενο άρθρο

Οι νέες Triumph

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα