• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έμεινε με το στόμα ανοιχτό!
Ο Dani, βλέποντας το σώσιμο του Marquez!
Νέα 13/11/2017 - 15:19

Ο νικητής του αγώνα στην Valencia, Dani Pedrosa, είχε μια προνομιακή θέση (πίσω από τον Marquez) όταν ο ομόσταυλός του έκανε ένα από τα γνωστά του σωσίματα!

 

Ο Marc παραλίγο να πέσει στην 1, λίγο αφότου είχε περάσει στην πρώτη θέση του αγώνα, αλλά κατάφερε με γόνατα και χέρια να μείνει πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

 

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στη συνέχεια όταν μπήκε με χιλιόμετρα στα χαλίκια του χώρου διαφυγής, κράτησε την ισορροπία του για να επανέλθει στον αγώνα στην 5η θέση.

 

«Έβλεπα τη μαύρη γραμμή που άφηνε το ελαστικό του, τον καπνό, την ταχύτητα και είπα ωωωω και την ίδια στιγμή βλέπεις ότι δεν έπεσε! Ήταν φοβερό να το βλέπεις ζωντανά».

 

Ο Dani υποστήριξε τον ομόσταυλό του και ήταν ανάμεσα σ’ αυτόν και τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Andrea Dovizioso. Όταν όμως ο τελευταίος έκανε το λάθος, άδραξε την ευκαιρία!

 

«Ήταν καταπληκτική μέρα. Η καλή αίσθηση επανήλθε κι επέστρεψα στις νίκες. Μετά από πολλές δύσκολες μέρες, ήταν ωραίο να δώσω αυτή τη χαρά στην οικογένεια, τους φίλους και τους οπαδούς μου».

 

«Δυσκολευτήκαμε πολλές φορές μέσα στη σεζόν για να πάρουμε τη νίκη. Ήμασταν κοντά, αλλά ο Marc κι ο Dovi είχαν το πλεονέκτημα».

 

Ο Dani ήταν από τους λίγους (4 μόνο) αναβάτες με το μεσαίο πίσω ελαστικό και γι’ αυτό στην αρχή δεν ακολούθησε το ρυθμό των Marquez/Zarco που είχαν το μαλακό.

 

«Πρόθεσή μου ήταν να είμαι μπροστά με την εκκίνηση, μιας και ήξερα ότι οι πρώτοι γύροι με το μεσαίο πίσω δεν θα ήταν πολύ εύκολοι».

 

«Μετά ο Zarco με πέρασε κι άρχισε να είναι πιο γρήγορος από το ρυθμό που είχαμε στην αρχή. Είχα προβλήματα με το μπροστινό, μου δίπλωνε, δεν είχα καλή αίσθηση».

 

«Περίμενα μετά, με λιγότερο καύσιμο, μήπως η αίσθησή μου βελτιωθεί, αλλά δεν άλλαξαν και πολύ τα πράγματα κι έτσι προσπάθησα να τους φτάσω».

 

«Στους τελευταίους γύρους προσπάθησα να κρατήσω ίδιο ρυθμό, διότι είχα καταλάβει ότι αν πίεζες παραπάνω το μπροστινό θα σε πρόδιδε. Είχαμε πολλές πτώσεις».

 

«Προσπάθησα απλά να είμαι ο πιο γρήγορος και σε ασφαλή πλαίσια, αλλά έπρεπε να περάσω τον Zarco κι είχα τις στιγμές μου. Στο τέλος κατάφερα και πήρα τη νίκη».

Επόμενο άρθρο »

2ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα για Marquez & Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Φωτογραφικό αφιέρωμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα