• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αναβαθμίσεις για R1 και R1M
Αναβαθμίσεις για R1 και R1M
Νέα Αγοράς 09/11/2017 - 15:08

Η Yamaha ανακοίνωσε αρκετές αναβαθμίσεις για τις YZF-R1 και YZF-R1M στη φετινή EICMA.

 

Η R1M είναι μια πάρα πολύ ικανή μοτοσυκλέτα, που κρατά τον crossplane 4κύλινδρο κινητήρα των 197hp, αλλά διαθέτει πλέον αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά.

 

Σύμφωνα με την Yamaha, η R1M έχει το πιο εξελιγμένο σύστημα αναρτήσεων που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοτοσυκλέτα παραγωγής: το Smart EC 2 ERS της Ohlins.

 

Το σύστημα αναλύει συνεχώς τα δεδομένα από την IMU και κάνει τις απαραίτητες αλλαγές σε πιρούνι και αμορτισέρ για καλύτερη επιτάχυνση, φρενάρισμα και απόδοση στις στροφές.

 

Επιπρόσθετα, το quick-shift της Yamaha (QSS) αναβαθμίζεται και θα είναι διαθέσιμο και στα κατεβάσματα των ταχυτήτων.

 

Για τις αλλαγές στο QSS χρειάστηκε να γίνει επέμβαση στην ECU της μοτοσυκλέτας και το αποτέλεσμα είναι ένα βελτιωμένο σύστημα που αποτρέπει τις σούζες στην επιτάχυνση.

 

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το ανθρακονημάτινο φέρινγκ του μοντέλου έχει φανερή επιρροή από την Μ1 των Rossi-Vinales.

 

Το νέο QSS διαθέτει και η R1 που μαζί με τα άλλα ηλεκτρονικά (traction control, slide control, front lift control, launch control, racing ABS, UBS) θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία του μοντέλου ανάμεσα στα υπόλοιπα supersport μοντέλα του 2018.

Επόμενο άρθρο »

BMW G 310 GS.

« Προηγούμενο άρθρο

Husqvarna Vitpilen 701

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα