• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Qatar: Αγώνας 2
Σαρωτικός ο Rea, έκανε το διπλό στο Qatar
Νέα 04/11/2017 - 21:55

Ο σαρωτικός Jonathan Rea κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ βαθμών στο Πρωτάθλημα των SBK, καταρρίπτοντας το προηγούμενο που κρατούσε από το 2002!

 

Ο Ιρλανδός άσος της Kawasaki πήρε τη νίκη και στο δεύτερο αγώνα του Qatar, φτάνοντας τους 556β στο σύνολο, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 552β σε μια σεζόν, που είχε ο Colin Edwards.

 

Παράλληλα, ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε το έκτο φετινό του διπλό, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των περισσοτέρων διπλών σε μια σεζόν, που έχουν οι Carl Fogarty και Troy Bayliss.

 

Ο Rea ξεκίνησε από την ένατη θέση τον αγώνα σήμερα και γρήγορα βρέθηκε ν’ ακολουθεί τον Chaz Davies στους πρώτους γύρους.

 

Στον τέταρτο γύρο πέρασε μπροστά από τον αντίπαλό του και διατήρησε τη διαφορά του από τον οδηγό της Ducati, φροντίζοντας να μην απειληθεί στο τέλος.

 

Από την άλλη, ο βασικός στόχος του Davies ήταν να κρατήσει την καλύτερη δυνατή θέση και να πάρει αυτός τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα, έχοντας ένα προβάδισμα 10β επί του Sykes μετά το χτεσινό αγώνα.

 

Δεν χρειάστηκε να κοπιάσει πολύ όμως, μιας και ο Sykes έπεσε από μπροστινό στην 14η στροφή της πίστας κι έτσι ο Davies κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα.

 

Η μάχη για το τελευταίο σκαλί του βάθρου δόθηκε ανάμεσα στις δυο Yamaha, που έκαναν έναν πάρα πολύ καλό αγώνα, αφήνοντας πίσω τους την απογοήτευση του Σαββάτου.

 

Ο Lowes έμεινε πίσω από τον Van der Mark στα 2/3 του αγώνα και στον 12ο γύρο έκανε την κίνησή του, περνώντας μπροστά και ελέγχοντας τη διαφορά από τον ομόσταυλό του, πήρε τη 2η θέση.

 

Πίσω από τις δυο Yamaha ο Xavi Fores νίκησε με την ιδιωτική του Ducati την εργοστασιακή του Marco Melandri και πήρε αυτός την 4η θέση.

 

Δυνατές μάχες καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα έδωσαν οι Eugene Laverty και Sylvain Guintoli με την Aprilia του πρώτου να κερδίζει την Kawasaki του δεύτερου.

 

Ο Leon Camier - στον τελευταίο του αγώνα με την MV Agusta - χάρισε στο εργοστάσιο μια ένατη θέση, ενώ ο Roman Ramos ήταν αυτός που έκλεισε τη δεκάδα.

 

Τεχνικό πρόβλημα αντιμετώπισε ο Lorenzo Savadori κι εγκατέλειψε νωρίς, ενώ ο Jordi Torres αποχαιρέτησε την BMW μ’ ένα σφοδρό highside στον αγώνα.

 

Στην Honda, ο Jake Gagne εντυπωσίασε και πάλι και ήταν 12ος, όπως και το Σάββατο, ενώ ο Davide Giugliano δεν ξεκίνησε τον αγώνα λόγω στομαχόπονου.

Επόμενο άρθρο »

Ο Van der Mark και στην Valencia

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Qatar: Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα