• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αλλαγές στα SBK-Motul
Σε ισχύ από το 2018
Νέα 01/11/2017 - 13:55

Έγιναν και επισήμως γνωστές οι νέες τεχνικές αλλαγές που θα ισχύουν από το 2018 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK-Motul.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι αλλαγές αυτές στόχο έχουν να συμβάλλουν στην εξισορρόπηση του Πρωταθλήματος που χρειάζεται να γίνει πιο ανταγωνιστικό και οικονομικά προσιτό.

 

Έτσι, από τη νέα σεζόν θα τεθούν σε ισχύ οι παρακάτω αλλαγές:

 

Περιορισμός ορίου στροφών

Θα εγκαινιαστεί ένα νέο σύστημα περιορισμού των στροφών. Το όριο αυτό θα μπορεί να αλλάζει σε διάφορα χρονικά σημεία μέσα στη σεζόν και θα ισχύει για τον κάθε ένα κατασκευαστή.

 

Παραχωρήσεις

Εισάγεται νέο σύστημα πόντων, με το οποίο θα περιορίζεται η εξέλιξη των κινητήρων των πιο δυνατών κι ανταγωνιστικών μοτοσυκλετών. Σε προκαθορισμένα σημεία μέσα στη σεζόν, οι ομάδες που θα έχουν πάρει λιγότερους πόντους σ’ αυτό το νέο σύστημα, θα τους επιτρέπεται να κάνουν ορισμένες αναβαθμίσεις. Δευτερευόντως, οι ιδιωτικές ομάδες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε εξαρτήματα κινητήρα με ανώτατο όριο τιμής, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το χάσμα με τις εργοστασιακές ομάδες.

 

Εγκεκριμένα εξαρτήματα

Ανώτατο όριο τιμών και συγκεκριμένη διαδικασία έγκρισης θα ισχύει για εξαρτήματα όπως το πλαίσιο, η ανάρτηση και ο κινητήρας. Έτσι, θα εξασφαλίζεται πρόσβαση και διαθεσιμότητα εξαρτημάτων για όλες τις ομάδες, ενώ παράλληλα θα υπάρχει έλεγχος στο κόστος.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ο τραυματισμός στο πόδι;

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Υπερήφανος για Morbido

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα