• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυλαία για SBK-Motul
Ο τελευταίος αγώνας στο Qatar
Νέα 01/11/2017 - 20:35

Η φετινή σεζόν των SBK-Motul ολοκληρώνεται αυτό το Σ/Κ στην πίστα Losail του Qatar, μια σεζόν κατά τη διάρκεια της οποίας κυριάρχησε ο Jonathan Rea.

 

Ο Ιρλανδός άσος, αφού έγραψε ιστορία κατακτώντας τρεις συνεχόμενους Τίτλους, κάτι που κανείς άλλος δεν έχει πετύχει στην ιστορία του θεσμού, είναι μπροστά σ’ ένα άλλο ρεκόρ.

 

Θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ των συνολικών βαθμών μέσα σε μια σεζόν, ένα ρεκόρ που ανήκει στον Colin Edwards (552β) με τον Rea τώρα να έχει 506β.

 

Για να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί να κάνει το διπλό στην έρημο του Qatar, εκεί που πέρυσι είχε μια δεύτερη και μια τρίτη θέση, με τον Chaz Davies να κάνει το διπλό.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η μάχη για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία, με τους Davies και Sykes να ισοβαθμούν με 363β έκαστος.

 

Στην Losail θα ξεκαθαρίσει ποιος από τους δυο θα τερματίσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όντας - για μια ακόμη φορά - στη σκιά του Jonathan Rea.

 

Ο Marco Melandri δεν κυνηγά τίποτα, καθώς ό,τι και να γίνει θα παραμείνει στην 4η θέση της βαθμολογίας.

 

Πίσω του, οι δυο Yamaha θα θέλουν οπωσδήποτε να δείξουν και πάλι την πρόοδο της R1, κλείνοντας τη σεζόν με μια ακόμα παρουσία στο βάθρο.

 

Από την άλλη, ο Davide Giugliano θα οδηγήσει και πάλι την Honda, προσπαθώντας να δείξει στους ανθρώπους της ομάδας ότι αξίζει να τον επιλέξουν για το 2018.

 

Θυμίζουμε ότι ο Stefan Bradl έχει τραυματιστεί και όλα δείχνουν ότι μάλλον δεν συνεχίζει με την Honda, που έχει ήδη υπογράψει τον Leon Camier για το ’18.

 

Έτσι, στο Qatar θα δούμε για τελευταία φορά τον Leon Camier πάνω στην MV Agusta του και σίγουρα θα θέλει να κλείσει τη σεζόν μ’ ένα δυνατό αποτέλεσμα.

 

Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένεται και το τέλος της σεζόν στην κατηγορία Supersport, καθώς ο Kenan Sofuoglu επιστρέφει από τον τραυματισμό του.

 

Πριν ένα μήνα, στο Magny-Cours, ο Sofuoglu έσπασε το ισχίο του αλλά αποφάσισε να ταξιδέψει στο Qatar και θα προσπαθήσει ν’ αγωνιστεί!

 

Θα χρειαστεί βέβαια να πάρει το πράσινο φως των γιατρών κι αν τα καταφέρει θα ριχτεί στη μάχη του Τίτλου, με τον Lucas Mahias να είναι μπροστά του με διαφορά 20β.

 

Αν δεν πάρει το πράσινο φως, τότε αυτομάτως ο Γάλλος θα γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής. 

Επόμενο άρθρο »

Polyccio: Απίστευτη η πρόοδος

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Ο τραυματισμός στο πόδι;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα