• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στατιστικά για τον Morbidelli
Ο 23ος Τίτλος Ιταλού στη μεσαία κατηγορία
Νέα 30/10/2017 - 12:20

- Έγινε ο πρώτος Ιταλός που κερδίζει τον Τίτλο της Moto2 και ο πρώτος που κερδίζει στη μεσαία κατηγορία, από το 2008 και τον αείμνηστο Marco Simoncelli.

 

- Είναι ο 23ος Τίτλος που κατακτά Ιταλός αναβάτης στη μεσαία κατηγορία.

 

- Έχει οχτώ νίκες μέσα στη σεζόν, ισοφαρίζοντας τον αριθμό νικών του Johann Zarco από το 2015. Το ρεκόρ νικών μέσα σε μια σεζόν για την Moto2 είναι 9 και ανήκει στον Marquez (2012).

 

- Έχει περισσότερα βάθρα και νίκες από τον Andrea Iannone στην Moto2, έχοντας πλέον ο Morbido το σχετικό ρεκόρ για Ιταλούς οδηγούς στην κατηγορία (20 βάθρα, 8 νίκες).

 

- Είναι ο μόνος Ιταλός που έχει κερδίσει συνεχόμενους αγώνες στη μεσαία κατηγορία, από το 2009 και τον αείμνηστο Marco Simoncelli.

 

- Ανήκει στην ελίτ των μόλις πέντε αναβατών που έχουν οδηγήσει πάνω από 200 γύρους σε αγώνες της Moto2, από το 2010 κι έπειτα.

 

- Είναι ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της μεσαίας κατηγορίας, που δεν ανεβαίνει απευθείας από τη μικρή κατηγορία. Ο προηγούμενος ήταν ο Hiro Aoyama το 2009.

 

- Ο Morbido πέρασε πρώτος στη βαθμολογία όταν κατέκτησε την παρθενική του νίκη στην Moto2, φέτος στο Qatar κι από τότε δεν έχασε την πρωτοπορία στη βαθμολογία.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Φωτογραφικό

« Προηγούμενο άρθρο

Iannone: Στο τέλος του αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα