• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νοιώθει δυνατός ο Vinales!
Μετά από μια απογοητευτική περίοδο
Νέα 23/10/2017 - 14:42

Ανακουφισμένος ήταν ο Maverick Vinales μετά την επιστροφή του στο βάθρο στον αγώνα της Αυστραλίας, για πρώτη φορά μετά το Silverstone.

 

Ο Ισπανός ήταν και αυτός στις φοβερές μάχες των μπροστά οδηγών, χωρίς ν’ αποφύγει τις επαφές, όπως αυτή με τον Iannone που τον έκανε να χάσει λίγο έδαφος.

 

Όπως εξηγεί ο ίδιος: «Το πλάνο ήταν να πιέσω και πέντε γύρους πριν το τέλος προετοιμαζόμουν να περάσω τον Zarco και ήμουν πολύ καλός στα φρένα της 4 που ήταν το δυνατότερό μας σημείο».

 

«Αλλά είχα μια επαφή με τον Andrea και πήγα στο τέλος του γκρουπ και μετά χρειάστηκα μερικούς γύρους για ν’ ανακάμψω, αλλά είμαι χαρούμενος γι’ αυτό το βάθρο μετά από μια δύσκολη περίοδο».

 

«Είναι η πρώτη φορά στο δεύτερο μισό που νοιώθω τόσο δυνατός κι αυτό είναι καλό για εμάς».

 

Μιλώντας για την επαφή του με τον Iannone, τόνισε ότι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα αγωνιστικό συμβάν.

 

«Ήταν σκληρή και δεν περίμενα να πάρει τη στροφή! Έτσι είναι οι αγώνες. Είμαι χαρούμενος που ανακάμψαμε, πιέσαμε στο 100% και πήραμε το βάθρο».

 

Το πρωί της Κυριακής, στο βρεγμένο, ο Maverick Vinales έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση σε συνθήκες που θα περίμενε κανείς να δυσκολευτεί πολύ.

 

«Νομίζω καταλάβαμε πως πρέπει να είμαστε στο βρεγμένο και αυτό πραγματικά είναι πολύ θετικό».

 

«Έμαθα να οδηγάω μέσα σε 10 λεπτά στο βρεγμένο. Το ίδιο έγινε και το Σάββατο το πρωί στην Ιαπωνία. Η μοτοσυκλέτα δούλευε καλύτερα με τα ελαστικά κι έτσι πίεζα παραπάνω».

 

«Είμαι χαρούμενος που βρήκαμε λύσεις γιατί στην Μαλαισία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βροχής κι έτσι αυτό ήταν θετικό».

 

«Βελτιώσαμε πολύ την πρόσφυση και γι’ αυτό κατάφερα να πάρω το βάθρο. Ίσως να μπορούσα να περάσω και τον Vale, αλλά πίεζε πολύ και τον είδα έτσι και είπα: όχι τώρα, άλλη φορά».

 

«Είναι πολύ σημαντικό να κρατάς λάστιχο μέχρι το τέλος και ειδικά την αριστερή πλευρά σ’ αυτή την πίστα. Ειδικά στο τέταρτο κομμάτι της».

Επόμενο άρθρο »

Οι τρεις του βάθρου για την Michelin

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Δεν υπάρχει νόημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα