• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Βγήκαν οι περιορισμοί της GP17
Αυτή τη φορά δεν μπόρεσα να τους καλύψω
Νέα 22/10/2017 - 18:58

Δεν ήταν μόνο ότι έκανε τη χειρότερή του εμφάνιση στο φετινό Πρωτάθλημα, σ’ ένα πάρα πολύ κομβικό σημεία της σεζόν.

 

Η τεράστια απογοήτευση του Dovizioso πηγάζει από το γεγονός ότι ξέρει καλά πως το Πρωτάθλημα απομακρύνεται αρκετά, μετά την 13η θέση του στην Αυστραλία.

 

Η αντίθεση των συναισθημάτων ήταν φανερή στο γκαράζ των κόκκινων: από τους έξαλλους πανηγυρισμούς στην Ιαπωνία, στην απογοήτευση της Αυστραλίας μια εβδομάδα μετά.

 

«Δυστυχώς έκανα το λάθος στο δεύτερο γύρο κι αυτό έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα. Μπήκα πολύ γρήγορα στη στροφή και δεν μπορούσα να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα».

 

«Ήλπιζα σ’ ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά. Ξεκίνησα με το μεσαίο πίσω ελαστικό, αλλά στο τέλος είχε φθαρεί ενώ γενικά στην τελευταία στροφή ήμουν πολύ αργός».

 

Ο Dovi δεν ψάχνει για δικαιολογίες...

 

«Επιβεβαιώσαμε ότι έχουμε περιορισμούς, ειδικά στη μέση των στροφών. Στους άλλους αγώνες είχα καταφέρει να τους κρύψω. Κρίμα...»

 

«Χάσαμε πολλούς βαθμούς και είναι δύσκολο ν’ ανακάμψουμε. Βέβαια τα δώσω τα πάντα στους δυο τελευταίους αγώνες. Έχουμε ακόμα 2 αγώνες και όλα είναι ανοιχτά. Αλλά με τον Marc έτσι... είναι δύσκολο».

Μετά εξήγησε γιατί άλλαξε στο μεσαίο πίσω ελαστικό, ενώ η αρχική πληροφόρηση ήταν ότι φόρεσε - όπως και οι περισσότεροι - το μαλακό.

 

«Το επιλέξαμε την τελευταία στιγμή, διότι η φθορά του μαλακού ήταν μεγάλη. Δυστυχώς με το μαλακό δεν μπορούσα να κάνω πολλούς γύρους κι έτσι επέλεξα το άλλο».

 

«Ίσως με το μαλακό να ήμουν πιο γρήγορος, αλλά με βάσει το αποτέλεσμα που είχα με το μεσαίο, δεν θα άλλαζε και πολλά. Λυπάμαι που το λέω, αλλά σήμερα δεν είχα τα κατάλληλα χαρτιά στα χέρια μου».

 

Ίσως η πτώση του στις ΕΔ4 χτες, να τον επηρέασε και στον αγώνα σήμερα; Άλλωστε χτες δήλωνε ότι λόγω αυτής, κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του στη μοτοσυκλέτα.

 

«Καμμία σχέση», απαντά ο Ιταλός. «Τα αποτελέσματα στα ελεύθερα σχεδόν ποτέ δεν επηρεάζουν τον αγώνα. Απλά η πτώση έκανε δυσκόλεψε τα πλάνα μας. Στον αγώνα όμως δεν έγινε κάτι το διαφορετικό σε σχέση με το Σάββατο».

 

Και να σκεφτεί κανείς ότι την Παρασκευή ο Dovi ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και αισιόδοξος με τη μοτοσυκλέτα του.

 

«Προφανώς ξεγέλασα και τον εαυτό μου την πρώτη ημέρα. Κάποιες φορές πρέπει να πεις και κάποιες βλακείες...» λέει χαμογελαστός. «Όπως είπα και πριν, εδώ είχαμε πολλές δυσκολίες στη μέση των στροφών».

 

Ούτε το γεγονός ότι ξεκίνησε από την 11η θέση έπαιξε ρόλο. «Κανένα...» επιβεβαιώνει. «Δεν ήμουν γρήγορος. Τέλος»

«Έπεσαν τα επίπεδα πρόσφυσης επειδή δεν μπορούσα να είμαι ομαλός κι αυτή είναι η αιτία της σημερινής μου απόδοσης».

 

«Ακόμα κι αν δεν έκανα το λάθος στην αρχή, θα ήμουν με τις ΚΤΜ στη μάχη για τη δεκάδα. Μέχρι εκεί», προσθέτει με ειλικρίνεια.

 

Και λίγα λόγια για τον Marc: «Του αρέσει να παίζει με τη φωτιά και δεν φοβάται να ρίχνεται σε τέτοιες μάχες. Αυτή είναι η δύναμη του Πρωταθλητή».

 

Δυο Γύροι απομένουν για το τέλος και ο Dovi δεν θέλει να φανεί απαισιόδοξος. Αν και η πλάστιγγα γέρνει επικίνδυνα προς τον αντίπαλό του.

 

«Προφανώς κι έχουμε ακόμα ελπίδες για τον Τίτλο. Είναι λίγες, αλλά υπαρκτές».

 

Και το τελευταίο του σχόλιο αφορά στον εκπληκτικό Marc Marquez με εννέα βάθρα στους τελευταίους δέκα αγώνες.

 

«Είναι δυνατός σε όλες τις συνθήκες και η μοτοσυκλέτα του έχει βελτιωθεί, αν και δεν τη θεωρώ τόσο ανώτερη από τις άλλες. Ίσως έχει την καλύτερη ισορροπία και ο Marc καλύπτει τους περιορισμούς της».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Πάλεψε... ή σπίτι σου!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Σημαντική η νίκη;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα