• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία Moto3: Αγώνας
Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Joan Mir
Νέα 22/10/2017 - 06:21

Ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 για το 2017 είναι ο Joan Mir, ο Ισπανός αναβάτης της Leopard Racing.

 

Ο 20χρονος άσος ήταν αναμφίβολα ο καλύτερος αναβάτης της κατηγορίας φέτος και δίκαια πήρε τον Τίτλο του Πρωταθλητή, δυο αγώνες πριν το τέλος.

 

Στο σημερινό αγώνα ο Mir ξεκίνησε δυνατά από την πρώτη σειρά της εκκίνησης και ήταν στο μεγάλο γκρουπ των πρώτων αναβατών.

 

Η βροχή που έπεφτε νωρίς το πρωί είχε σταματήσει και η πίστα στέγνωνε, ωστόσο εφτά γύρους πριν το τέλος αυτή επανήλθε.

 

Αμέσως οι οδηγοί σήκωσαν το χέρι τους και οι διοργανωτές έβγαλαν την κόκκινη σημαία και ο αγώνας διακόπηκε. Μιας και είχαν συμπληρωθεί τα 2/3 του δεν είχαμε επανεκκίνηση.

 

Έτσι τα τελικά αποτελέσματα βγήκαν από τον προηγούμενο γύρο που όλοι οι οδηγοί είχαν ολοκληρώσει μέσα στην πίστα. Αυτός ήταν ο 15ος.

 

Σε αυτόν ο Joan Mir είχε κάνει μια μικρή διαφορά από τον ανταγωνισμό και πήρε την ένατη νίκη της καριέρας του και την πιο σημαντική!

 

Καθώς με αυτήν, ο Ισπανός άσος κατάφερε να πάρει τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο σε μια σεζόν που κυριάρχησε στο Πρωτάθλημα της Moto3.

 

Σε 35 συμμετοχές του στην Moto3 έχει 10 νίκες - ισοφάρισε το ρεκόρ του Fenati με τις περισσότερες νίκες στην κατηγορία - και 14 βάθρα.

 

Παράλληλα ήταν η πρώτη φορά που πήρε βαθμούς στο Phillip Island, εκεί που έκανε το ντεμπούτο του στην Moto3 το 2015, ενώ έφτασε τις 9 νίκες φέτος που είναι νέο ρεκόρ νικών μέσα σε μια σεζόν.

 

Μαζί του στο βάθρο των νικητών ήταν ο Livio Loi κι έτσι η Leopard Racing πανηγύρισε και το πρώτο της φετινό 1-2.

 

Ο Loi έκανε τρομερό αγώνα και από 21ος στο grid κατάφερε να επιστρέψει στο βάθρο των νικητών για πρώτη φορά μετά τη μοναδική του νίκη στην κατηγορία, στην Indianapolis το 2015.

 

Ο Jorge Martin ξεκίνησε από την pole position αλλά για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ανέβηκε όμως στο βάθρο, το 7ο φετινό του.

 

Ελάχιστα πίσω του ο Gabriel Rodrigo, με τον Αργεντινό να ισοφαρίζει το καλύτερό του αποτέλεσμα σε αγώνα της κατηγορίας (ήταν 4ος και στο Silverstone φέτος).

 

Την πέμπτη θέση πήρε ο Enea Bastianini, τερματίζοντας τέσσερα δέκατα μπροστά από τον Romano Fenati που δεν κατάφερε κάτι καλύτερο σήμερα.

 

Ο Ιταλός ήταν η μοναδική απειλή του Joan Mir, αλλά οι δέκα βαθμοί που πήρε σήμερα δεν ήταν αρκετοί για να τον κρατήσουν στη μάχη του Τίτλου.

 

Το καλύτερό του αποτέλεσμα στην Moto3 πήρε ο Ayumu Sasaki, ολοκληρώνοντας στην 7η θέση, μπροστά από τον Adam Norrodin.

 

Ο οδηγός από την Μαλαισία τερμάτισε 8ος που είναι ό,τι καλύτερο έχει πάρει σε αγώνα της κατηγορίας. Όγδοος ήταν και στο Γύρο της Αυστρίας φέτος.

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Tatsuki Suzuki και ο Lorenzo Dalla Porta που έκανε από τους καλύτερούς του αγώνες με την Mahindra.

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα